Anasayfa Haber Google, İngiliz Yapay Zeka Firmasını Satın Aldı!

Google, İngiliz Yapay Zeka Firmasını Satın Aldı!

Google, DeepMind Technologies firmasını satın aldı!
Google, DeepMind Technologies firmasını satın aldı!

Teknoloji devi, İngiltere merkezli DeepMind Yapay Zeka firmasını satın aldı!

Google, bir başka firmayı daha himayesi altına almaya hazırlanıyor. Açıklamalara göre merkezi Lonra’da olan İngiliz DeepMind firması Google tarafından satın alındı. DeepMind Technologies, yapay zeka üzerindeki çalışmalarıyla biliniyor.

Anlaşmanın detayları hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Re/code isimli teknoloji sitesinin ortaya çıkardığı habere göre Google, DeepMind için 400 Milyon Dolar (242 Milyon Sterlin) ödeme yapacak. Bu da Google’ın Avrupa kıtasında yaptığı en büyük satın alma işlemi olarak kayıtlara geçebilir. Bazı kaynaklara göre anlaşma 500 Milyon Dolar’a kapatıldı. Ancak dediğimiz gibi ortada resmi bir açıklama yok.

Google, henüz DeepMind üzerindeki planlarında da bir açıklama yapmadı. DeepMind, 37 yaşındaki nörobilimci Demis Hassabis, Shane Legg ve Mustafa Süleyman tarafından 2012 kuruldu. Yeni kurulan bir firma olduğu için DeepMind hakkında elle tutulur bir bilgi yok. Sadece resmi sitelerinde öğrenme algoritmaları, simülasyonlar, e-ticaret ve oyun teknolojisi hakkında çalıştıkları yazılı.

Daha öncesinde Horizons Ventures ve Founders Fund gibi firmalar, DeepMind’a yatırımda bulunmuş. Skype ve Kazaa’nın geliştiricisi Jaan Tallinn de, firmanın kuruluşunda destek olan isimlerden biri.

Google’ın yeni kurulan bir firmaya, neden bu kadar yüklü bir çek yazdığı muamma. Ancak teknoloji devinin ilerleyen yıllarda kendi kendini süren arabalar, robotlar ve yapay zeka üzerinde çalışmalarının olacağı bilindik bir gerçek. DeepMind firmasını da ekibe katarak, emin adımlarla bu alanda bir ilk olmak istiyorlar.