Anasayfa Haber Yeni Bugatti Chiron Tanıtıldı

Yeni Bugatti Chiron Tanıtıldı

Bugatti’nin yeni canavarı Chiron, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Bir elin parmağını geçmeyecek şekilde sayılı otomobiller üreten Bugatti, Chiron adını verdiği yeni modelini Cenevre Otomobil Fuarı sırasında tanıttı.Şirket’in Cenevre’de sergilediği Chiron modeli, 1500 beygir güç üretiyor. Yani ilk nesil Veyron’dan tam olarak 500 beygir daha fazla.

8 litrelik 4 turbolu W16 motoruna sahip olan Bugatti Chiron, bugüne kadar üretilen en hızlı ve güçlü seri üretim otomobil ünvanını da aldı. Chiron 1600 NM tork üretiyor ve 2000 devirde tork değeri zirveye çıkıyor. Aynı zamanda tork, beygir gücünün de en tepe noktasına ulaştığı 6700 devire kadar sabit kalıyor. Soğutma sistemi konusunda da Veyron’la kıyaslandığında çok daha yeni teknoloji kullanılıyor. Chiron’un soğutma sistemi çok daha büyük.

100 litre benzin deposuna sahip olan Chiron, saatte 420 km hıza ulaşabiliyor. Lüks otomobilde maksimum hız elektronik olarak 420 km ile sınırlandırılmış. 0-100 km arasındaki hızlanmasını 2.5 saniyeden daha az sürede gerçekleştirebilen otomobilin fiyatı ise 2 milyon 600 bin dolar.

Şimdilik bu otomobilden yalnızca dört adet üretildi ve fuar kapsamında üçü satıldı bile. Satışı gerçekleştirilen üç otomobil, sonbaharda sahiplerine özel olarak teslim edilecek. Ancak, şirket toplamda 500 adet Chiron üretimi gerçekleştireceğini de açıkladı.

13 Yorumlar

  1. çok güzel olmuş. eski bugattiyi çöpe atip yenisini almalıyım. sadece farları farklı olsa bile bu paraya değer

  2. bugüne kadar üretilen en hızlı ve güçlü seri üretim otomobil ünvanı alan seri üretim aracı demişler fakat 500 adet üretilecek :D seri üretime fiyatı düşürmek için geçilir, bunlar ilk olsun reklam olsun diye geçmişler

  3. En iyi teknolojik ürünleri en iyi şekilde deneyen ekipsiniz. Umarım bunu da denersiniz şöyle basın ekspreste falan :D

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version