Anasayfa Haber Apple, Seneye OLED Ekrana Geçiş Yapabilir

Apple, Seneye OLED Ekrana Geçiş Yapabilir

Apple, gelecek seneden itibaren çıkaracağı yeni nesil iPhone telefonlarında OLED ekran kullanabilir.

Birçok farklı akıllı telefon üreticisi, giriş seviyesi modeller haricinde orta ve üst segmentteki modellerinde AMOLED yapıdaki ekranları tercih ediyor. Ancak, Apple şimdiye kadar bu yönde bir adım atmadı. Foxconn ve Sharp arasındaki satın alma haberleriyle hareketlenen AMOLED ekran konusuyla ilgili yeni bir gelişme daha var.

Apple, halen yalnızca Apple Watch akıllı kol saatlerinde OLED ekranları kullanıyor. Ancak tahminlere göre şirket, yakın gelecekte iPhone’larında da AMOLED ekranlara geçiş yapacak. Bu yıl Eylül’de tanıtılacak olan iPhone 7’de de LCD ekran bulunacak. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren çıkacak olan yeni nesil iPhone’ların OLED ekranlarla gelmesi bekleniyor.

Apple’ın en büyük tedarikçisi Foxconn, yeni nesil iPhone’larda OLED ekranların üretimini kendi yapmak istiyor. Dolayısıyla bu yüzden Sharp üzerinde baskı kuruyor. Ancak, Apple’ın da bir yandan başta AU Optronics olmak üzere birçok farklı tedarikçiyle görüştüğü biliniyor.

Foxconn tarafından beklenen adım atılmazsa, OLED ekranın üretiminin büyük bir bölümü geçen sene de ortaya çıktığı gibi Samsung’a kalacak. Ayrıca söylentilere göre LG de bu pastadan önemli bir pay alacak. Apple’a OLED ekran üretiminin, diğer şirketler için 12 milyar dolarlık bir pazar oluşturduğu hesaplanıyor.