Anasayfa Haber Fiat, Apple İle Çalışmak İstiyor

Fiat, Apple İle Çalışmak İstiyor

İtalyan üretici Fiat, Apple ile ortaklık yaparak otomobil sektöründe yardımcı olmak istiyor.

Apple, her ne kadar resmî olarak otomobil üreteceğini açıklamasa da, bu yöndeki çalışmalarını da gizlemiyor. Geçtiğimiz Ocak ayında şirketin, apple.car, apple.cars, apple.auto gibi alan adlarını satın aldığı ortaya çıkmıştı. Apple otomobil konusunda söylentiler artmaya devam ederken birkaç gün önce Fiat-Chrysler grubunun CEO’sundan, “Apple’ın araba üretimini tek başına yapmaması gerektiği” açıklaması gelmişti.

Sergio Marchionne, tam bir Apple aşığı olduğunu belirtiyor ve Apple’ın otomobil üretimini Fiat’la birlikte yapması gerektiğini düşünüyor. Hatta, “otomobil üretiminde Apple’a yardımcı olacak güvenli bir şirket” olduklarını da belirtiyor.

Apple Car projesi, esasında uzun bir süredir Project Titan kod adıyla sürdürülüyor ve tahminlere göre minivan tipindeki elektrikli otomobil 2019 ya da 2020 yılında yollara çıkacak. Otomatik pilot desteğinin de olması beklenen Apple otomobilin, Tesla’dan transfer edilen birçok farklı uzmanın yardımıyla geliştirdiği biliniyor.

Apple’ın Fiat ya da benzer bir otomotiv firmasıyla ortaklık yapması, yıllardır bu alanda çalışan bir şirketin tecrübesini kullanması anlamına gelecektir. Ancak, Apple’ın otomobil projesini gizli yürüttüğü düşünüldüğünde, bu konuyla alakalı açıklama yapılmayacağı da ortaya çıkmış oluyor.