Anasayfa Makale Mac Bilgisayarda Videodan Nasıl GIF Üretilir?

Mac Bilgisayarda Videodan Nasıl GIF Üretilir?

Mac sisteminizde videolarınızı GIF formatına dönüştürmek için GIF Brewery 3 yazılımını kullanabilirsiniz.

GIF formatlı medyalar, artık popüler internet kültürünün vazgeçilmez bir parçası. Twitter, Facebook gibi sosyal medyalardan tutun da 9GAG, Reddit gibi uğrak mekanlara kadar her yerde yoğun bir GIF kullanımı görüyoruz.

Çoğu zaman internet ortamında gördüğünüz GIF’leri kaydetme gibi bir şansınız olsa da, kimi zaman kendi GIF medyanızı yaratmak isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda Windows’ta imdadınıza yetişecek onlarca yazılım bulunuyor. Ancak Mac kullanıcıları için seçenekler daha az.

Yine de videoları GIF’e dönüştürmek için Mac platformunda seçenekler mevcut. Ancak biz bugün GIF Brewery 3 yazılımını önereceğiz. Bunun başlıca sebebi ise, geliştirici Hello Resolven tarafından yazılımın kısa bir süre için ücretsiz olarak sunulması.

gif brewery

GIF Brewery 3, bir dönüştürme yazılımından beklediğiniz her şeyi ve daha fazlasını sunuyor. Doğrudan bir video parçasını alıp GIF’e dönüştürebildiğiniz gibi, ekranınız, web kameranız ve iOS 8+ cihazınızdan kayıt alabiliyor. Ardından da bu kaydı GIF formatına çeviriyor.

GIF dosyanızı oluşturduktan sonra GIF Brewery 3 ile dilediğiniz şekilde düzenleme yapabilirsiniz. GIF’in boyutunu değiştirme ve kırpma gibi işlemlerin yanı sıra oluşturduğunuz GIF’in fps değerini değiştirebilir veya GIF’e yazı ekleyebilirsiniz. Ayrıca GIF Brewery 3, oluşturduğunuz dosyalara uygulayabileceğiniz çeşitli görüntü filtreleri de sunuyor.

gif brewery 3 kişiselleştirme

Yazılımın kullanımı da oldukça basit. Dönüştürülecek videoyu seçtikten sonra, videonun dönüştürülmesini istediğiniz kısımlarını seçebilir ve tek tuşla dönüştürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra da tek tuşla oluşturduğunuz dosyayı kullanıma hazır bir şekilde kaydedebilirsiniz.

GIF Brewery 3, kısa bir süreliğine ücretsiz olmasının yanı sıra, piyasada bulunan ücretsiz dönüştürücülere kıyasla hayli fazla seçenek ve kişiselleştirme sunuyor. O yüzden bu fırsatı kaçırmamanızı ve yazılımı hemen kütüphanenize eklemenizi öneririz.

GIF Brewery 3