Anasayfa Haber Dünyanın İlk Sanal Gerçeklik Sineması Açıldı

Dünyanın İlk Sanal Gerçeklik Sineması Açıldı

Dünyanın ilk sanal gerçeklik sineması Amsterdam’da kuruldu ve ziyarete açıldı.

Oculus Rift, Samsung ve HTC başta olmak üzere birçok farklı şirket sanal gerçeklik teknolojileri konusunda yatırımlar yapıyor. İlk örneklerde fiyatlar genel olarak beklenen seviyelerden daha yukarıda olsa da, bu teknolojiyi denemek isteyenlerin sayısı hayli fazla. Ancak ürünleri satın almayan tüketiciler de özel sinemalar sayesinde sanal gerçeklik deneyimini yaşayabilecek.

Samhoud Media’nın projesi olan dünyanın ilk sanal gerçeklik sinemasında Samsung Gear kullanılıyor. Kulaklık olarak ise özel bir Sennheiser modeli seçilmiş. Böylece ziyaretçilere 360 derece görüntü deneyimi kablosuz olarak sunuluyor. Çevresel görüntü ve ses desteği sebebiyle koltuklar da 360 derece dönebilen yapıda tasarlanmış. 50 kişi kapasiteli özel sinema salonunda, 30 dakikalık filmler için bilet ücreti 14 dolar olarak belirlenmiş.

vr-sinemaAmsterdam’da açılan sanal gerçeklik sinemasının Madrid, Paris, Berlin ve İngiltere’nin başkenti Londra’da da faaliyete geçmesi bekleniyor. Elbette sanal gerçeklik içeriği konusunda da ciddi yatırımlar söz konusu.