Anasayfa Haber Apple iPhone Pro, Samsung Ekranla Çıkabilir

Apple iPhone Pro, Samsung Ekranla Çıkabilir

Apple, gelecek sene tanıtacağı iPhone Pro’nun AMOLED ekranını Samsung Display’e ürettirebilir.

Bir süredir Apple’ın Mart’ta özel bir etkinlikle yeni ürünlerini tanıtacağı konuşuluyor. 15 Mart’ta gerçekleşmesi beklenen bu organizasyonun tarihi, son birkaç haftadır 21 Mart olarak anılıyor. Apple’ın etkinlikte iPhone 5se, iPad Air 3 ve Apple Watch için yeni kayış seçeneklerinin tanıtması bekleniyor.

Son söylentilere göre şirket, gelecek sene en büyük ekranlı iPhone’un tanıtımını yapacak. Yeni nesil büyük ekranlı iPhone’un ekranının 5.8 inç olması bekleniyor. Halen üretilen en büyük iPhone, 5.5 inç boyutuyla iPhone 6s Plus. Bu söylentiyi kuvvetlendiren en önemli sebep ise Apple tedarikçilerinin AMOLED ekran konusunda harekete geçmesi. Elbette bu haberler şirketin gelecek seneden itibaren OLED ekrana geçebileceğini de ortaya çıkarıyor.

Yeni nesil büyük ekranlı iPhone’un “iPhone Pro” olarak isimlendirileceği tahmin ediliyor. Apple’ın halihazırdaki en büyük tedarikçilerinden biri Foxconn, diğeri ise Samsung Display. Foxconn, ekran üretimi konusunda Sharp’ı satın alıp öne geçmeye çalışsa da, istediği adımları şu an için atamıyor. Dolayısıyla geriye en büyük seçenek olarak Samsung Display kalıyor. Yani Apple, iPhone Pro’da ekran konusunda Samsung’u tercih edebilir.