Anasayfa Haber PlayStation VR Oyun Fiyatları Belli Oldu

PlayStation VR Oyun Fiyatları Belli Oldu

Sony, gelecek hafta PlayStation VR’ın tanıtımını yapacak. Şirket, sanal gerçeklik destekli oyunların 10 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağını açıkladı.

Facebook’un CES 2016 itibariyle Oculus Rift ön siparişlerini başlatması, sanal gerçeklik pazarını önemli bir oranda hareketlendirdi. Ardından HTC ve Valve’nin ortak geliştirdiği Vive da MWC 2016’da sahneye çıktı. Bu alanda çalışmalar yapan şirketlerden biri olan Sony, 15 Mart’taki etkinlikte PlayStation VR’ı tüm ayrıntılarıyla tanıtacak. Ayrıca piyasaya çıkış tarihi ve satış fiyatı gibi en çok merak edilen detaylar da bu organizasyonda açıklanacak.

Tanıtıma birkaç gün kala, şirketin PlayStation birimi yöneticilerinden Shuhei Yoshida, verdiği röportajla bazı ayrıntıları şimdiden paylaştı bile. Daha çok sanal gerçeklik içeriği konusunda açıklamalar yapan Yoshida, PlayStation VR oyun fiyatlarının 10 dolardan başlayıp 59 dolara kadar çıkabileceğini bildirdi.

Ayrıca 60 dolardan daha yüksek fiyata PlayStation VR oyunu satılmayacağını açıklayarak, ilk nesil oyunlarda yüksek kalite beklenmemesi gerektiğini de vurguladı. Gran Turismo ve Tekken 7 gibi efsaneleşmiş oyunların sanal gerçeklik versiyonlarının olabileceğini bildiren yönetici, Uncharted konusunda şimdilik herhangi bir çalışma yapılmadığını da açıkladı.

Tahminlere göre Sony PlayStation VR’ın fiyatı 400 dolar ila 600 dolar arasında olacak. Rakiplerden Oculus Rift 599 dolara ve HTC Vive Pre ise 799 dolara satılıyor. Yani aslında Sony fiyatı 400 dolar seviyesinde tutabilirse, rakipleri karşısında büyük bir fiyat avantajı yaratmış olacak.