Anasayfa Haber Rise Of The Tomb Raider, DirectX 12 Desteği Kazandı

Rise Of The Tomb Raider, DirectX 12 Desteği Kazandı

Rise of the Tomb Raider, Steam’de yayınlanan yeni yamayla birlikte DirectX 12’ye destek vermeye başladı.

NVIDIA, 7 Ocak – 16 Şubat arasında yeni Tomb Raider oyununu belirli ekran kartlarıyla bundle etmişti. Yani GeForce GTX 970 veya üzeri grafik kartı ya da GeForce GTX 970M ya da üzeri ekran kartı barındıran dizüstü bilgisayar satın alanlara Rise of the Tomb Raider ücretsiz olarak hediye ediliyordu. Crystal Dynamics’in geliştirdiği ve Microsoft ile Square Enix’in yayınladığı oyun, bir süre önce yeni oyun API’si DirectX 12’ye de destek vermeye başladı.

DirectX 12 İçin Radeon Software 16.3 Veya GeForce 364.51 Sürücüleri Zorunlu

Rise of the Tomb Raider, Steam’den yayınlanan 1.0.638.6 güncellemesiyle DirectX 12 desteği kazandı. Bu oyun API’sinin kullanılabilmesi için sistemlerde Radeon Software 16.3 ve GeForce 364.51 sürücülerinin bulunması gerekiyor.

Yayınlanan güncelleştirmeyle oyuna NVIDIA VXAO ortam aydınlatma teknolojisi de eklendi. NVIDIA Maxwell tabanlı grafik kartları için geçerli olan bu teknoloji, oyunun sadece Steam versiyonunda kullanılabiliyor.

NVIDIA HBAQ+ teknolojisindeki çeşitli düzenlemeleri de içeren güncelleştirme birçok optimizasyonu da barındırıyor. Yeni benchmark özelliğinin dahil edildiği Rise of the Tomb Raider, 3D modunda karşılaşılan bozulmaları ortadan kaldırıyor.

Meraklılar İçin: Rise of the Tomb Raider Oynuyoruz: Buz Dağlarında