Anasayfa Haber Sony PlayStation VR Çıkış Tarihi Ve Fiyatı Belli Oldu

Sony PlayStation VR Çıkış Tarihi Ve Fiyatı Belli Oldu

Dün gerçekleştirilen etkinlikle Sony PlayStation VR’ın çıkış tarihi ve fiyatı açıklandı.

Sony; geçtiğimiz ay PlayStation VR’ın 15 Mart’ta düzenlenecek etkinlikle tanıtılacağını bildirmişti. Davetiyeleri bir ay kadar önce basın mensuplarına göndermeye başlayan şirket, dün gerçekleştirdiği organizasyonla sanal gerçeklik ürününü San Francisco’da sahneye çıkardı. Tabii satış tarihi ve fiyat ayrıntıları da basınla paylaşıldı.

Cihazda 5.7 inç OLED ekran, 120 Hz yenileme hızı ve Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlük bulunuyor. Bu ekran, içerikleri tek bir göze 960×1080 piksel çözünürlükte gönderiyor. PlayStation 4 ile birlikte çalışacak şekilde kombine edilen PlayStation VR’ın görüş açısı ise 100 derece. Sony’nin sanal gerçeklik çözümünü etkinlikte deneyenler ürünün çok ağır olmadığını belirtiyor.

sony-playstation-vr2

Sony PlayStation VR, Oculus Rift ve HTC Vive’dan farklı olarak yalnızca PlayStation 4 ile kullanılabiliyor. Dolayısıyla teknik ayrıntılar bu konsola göre ayarlanmış ve sistem gereksinimi gibi bir durum da söz konusu değil.

Sony’nin rakipleri karşısındaki en büyük avantajı ise fiyat. Oculus Rift 600 dolar ve HTC Vive’ın geliştiricilere özel versiyonu ise 800 dolara satılıyor. PlayStation VR için belirlenen fiyat etiketi ise 399 dolar. Üstelik Oculus Rift ya da HTC Vive gibi sanal gerçeklik ürünlerinde bilgisayarınızın sistem bileşenleri de büyük önem taşıyor.

Dolayısıyla mevcut sisteminizde sanal gerçeklik deneyimini tam anlamıyla yaşayabilmeniz için, önerilen sistem gereksinimlerini destekleyen bileşenlere sahip olmanız gerekiyor. PlayStation 4 sahipleri sanal gerçeklik deneyimini yaşamak için 399 dolar ödemekle yetinecek, ayrıca donanıma para harcamayacak. Ama kontrolcü ve kameraları da satın almak isteyenlerin 50 dolar ek ödeme yapması gerekiyor.

Sony içerik konusunda da titiz davranıyor. Her ne kadar Oculus Rift ya da HTC Vive’da sanal gerçeklik içeriklerinin kalitesinin biraz daha yüksek olacağı tahmin edilse de, Sony tam 230 geliştiriciyle içerik üretimi konusunda hızlanıyor. PlayStation VR’ın Ekim’de piyasaya çıkacağı da San Francisco’da belirtilenler arasında. Türkiye’deki satış tarihi ve fiyatı ise önümüzdeki dönemlerde açıklanacak

Meraklılar İçin: