Anasayfa Haber Ford, Büyük Araçlara Özel Görüş Sistemi Geliştirdi

Ford, Büyük Araçlara Özel Görüş Sistemi Geliştirdi

Ford, sürücülerin manevraları daha kolay yapabilmesi için büyük ve damperli araçlara özel geri görüş sistemi geliştirdi.

Kamyon ve tır gibi büyük taşıtları kullanmak, otomobillere ve kamyonetlere göre çok daha zor. Bu tip araçların ebatları çok büyük olduğundan, yapılacak en küçük manevralar bile hayli meziyet gerektiriyor. Genellikle yük taşımacılığı için kullanılan tırları ya da damperli araçları özellikle geriye gelirken kontrol etmek daha da zorlaşıyor.

İşte bu yüzden kamyon, tır ve damperli araç üreticileri, geriyi gören kamera ve sensörlerle sürücünün işini kolaylaştırmaya çalışıyor. Ford’un geliştirdiği ve Trailer Reverse Guidance olarak isimlendirilen sistem de tam olarak bu işe yarıyor. Römork rehberi olarak bilinen sistem, damperli kamyonlarda sürücülerin geriyi daha net görebilmesini ve manevra yapabilmesini sağlıyor. Araca ve dampere entegre edilen sensörler, sürücünün çevreye ait bilgilere kolayca erişmesine imkan tanıyor. Ayrıca arkaya yerleştirilen 360 derece kameralar da geriye gelirken sürücüye önemli bilgiler aktarıyor.

Trailer Reverse Guidance, halihazırda birçok otomobilde bulunan ve sesli uyarı veren sensörlerden çok daha fazla işleve sahip. Sürücü, aracın ön paneline yerleştirilen dokunmatik ekrandan çeşitli grafiklerle bilgilendiriliyor. Özellikle yük indirme gibi işlemler sırasında belirli bir yere yanaşma ve geri manevra sırasında sürücünün yapması gereken her manevra ekranda grafiklerle gösteriliyor.

Ford bu sistemi 2017 Super Duty pikap aracıyla birlikte tanıttı. Yani aslında bu römork rehber sistemi şu an yalnızca Super Duty modelinin en yeni versiyonunda bulunuyor. Ancak, gelecekte Ford’un diğer büyük araçlarına da bu sistemi entegre edeceği tahmin ediliyor.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version