Anasayfa Haber Intel Broadwell-E Serisi Computex’te Tanıtılabilir

Intel Broadwell-E Serisi Computex’te Tanıtılabilir

Intel’in 14nm mimarili yeni Broadwell-E serisinin en üst modeli Computex 2016 fuarında tanıtılabilir.

İşlemci geliştirme konusunda yıllardır aynı çalışma modelini tercih eden Intel, geçen haftalarda tick-tock sistemini sonlandırdığını duyurmuştu. Üretim mimarisinin farklılaşması ve 14nm’ye geçişle birlikte Tick-Tock modeli yetersiz kalmaya başlamıştı. Verimlilik konusunda sıkıntılar yaşayan Intel, Tick-Tock mimarisi yerine Tick-Tock-Tock sistemine geçiş yapacağını açıkladı.

Intel, Broadwell mimarili Broadwell-EP ailesinin en tepe modelini Xeon E5-2699 V4 olarak belirlemiş ve kısa bir süre önce piyasaya çıkarmıştı. Bu yeni ailede yüksek performanslı Xeon’ları bir araya getirecek olan şirket, bir yandan da Broadwell-E serisi üzerinde çalışıyor. Intel Core i7-6950X olarak isimlendirilen en üst model an itibariyle Intel’in yazılım destek sayfalarında yer alıyor. Yani yakın zamanda tanıtımın gerçekleştirilmesi bekleniyor.

10 çekirdekli olarak tasarlanan Intel Core i7-6950X’te Hyper-Threading de destekleniyor ve böylece çekirdek sayısı 20’ye yükseliyor. LGA 2011-3 soketleriyle uyumlu olan işlemci standart olarak 3 GHz’de çalışıyor. Ancak, işlemci hızı gerektiği durumlarda 3.5 GHz’e kadar çıkabiliyor.

Intel Core i7-6950X, şirketin son kullanıcılar için hazırladığı ilk 10 çekirdekli işlemci olma özelliği de taşıyor. 25 MB L3 önbelleğin yer aldığı 10 çekirdekli işlemcinin TDP’si ise 140 Watt. 1500 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkması beklenen bu modelin Computex’te tanıtılması bekleniyor.

Ayrıca seride 8 ve 6 çekirdekli işlemciler de yer alıyor. Bunlardan Intel Core i7-6900K 8 çekirdekli, Intel Core i7-6850K ve Intel Core i7-6800K ise 6 çekirdekli olarak tasarlanmış.

3 Yorumlar

  1. yani diger Eserisi i7 5820 i7 5930 i7 5960 bu serinin daha üzerinde midir yoksa nedir kısaca aradaki farklardan bahsedermisiniz teşekkür ediyorum şimdiden yorumlarınız için.

    • Yeni çıkardığına göre üzerindedir değil mi!? Ayrıca senin dediğinin mimarisi farklı. Arada ki fark bu. Daha kötü yapacak değil ya intel..

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version