Anasayfa Haber Windows Vista Desteği Seneye Bitiyor

Windows Vista Desteği Seneye Bitiyor

Microsoft, Windows Vista desteğini 11 Nisan 2017 itibariyle sonlandırıyor.

Microsoft, Vista için temel desteği bir süre önce sonlandırdı. Ancak uzatılmış destek programına dahil olan masaüstü işletim sistemi, 11 Nisan 2017 itibariyle artık güvenlik güncelleştirmelerini de almayacak ve böylece tarihe karışacak.

Microsoft, kullanıcıların en güncel Windows sürümüne yönelmesi için elinden geleni yapıyor. Hatta birkaç ay önce Windows 8 desteği sonlandırılmış ve Windows 10 otomatik güncelleştirme şeklinde sunulmaya başlanmıştı. Böylece eski Windows sürümlerini tercih edenlerin doğrudan Windows 10’a geçişi hedeflenmişti.

Şu anda Windows Vista kullanıcılarının da tam olarak bir yıl içinde Windows 10’a geçmesi gerekiyor. 11 Nisan 2017 itibariyle Windows Vista için hiçbir güncelleme yayınlanmayacak. Dolayısıyla Windows Vista saldırılara çok daha açık hale gelecek.

Halen Microsoft’un Vista işletim sistemini kullanan kitlenin oranı, Windows XP ve diğer sürümlere oranla çok daha düşük. Vista kullanıcılarının da en kısa sürede Windows 10’a geçiş yapması isteniyor. Belirtilene göre Vista’nın dünya çapındaki pazar payı %1.41 seviyesinde.

8 Yorumlar

    • kurumsal şirketler hala xp kullanıyor, henüz geliştirme süreci devam eden ve hala belli hataları olan Windows 10’a geçiremezler o şirketleri. ha ama nolur yazın gelecek olan Redstone güncellemesiyle birlikte topyekün bir geçiş olabilir. Windows 10 güzel bir işletim sistemi olsa da hala taze ;)

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version