Anasayfa Haber Ameliyatlar, Sanal Gerçeklikle Canlı Yayınlanacak

Ameliyatlar, Sanal Gerçeklikle Canlı Yayınlanacak

Londra’da kanserli bir hastanın ameliyatı sanal gerçeklik desteğiyle canlı olarak yayınlanacak.

Oyun ve uygulamalarla daha çok eğlence odaklı olsa da, sanal gerçeklik ürünlerinin kullanım yelpazesi aslında sanıldığından çok daha geniş. Önümüzdeki yıllarda sanal ya da artırılmış gerçeklik teknolojileri sağlık alanında da aktif olarak kullanılacak. Bunun ilk örnekleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı bile. Sanal ve artırılmış gerçeklik konusunda çalışmalar yapan Medical Realities, bir cerrahın gerçekleştireceği ameliyatı sanal gerçeklik desteğiyle canlı olarak yayınlayacak.

Ameliyatın sanal gerçeklik uyumlu olarak yayınlanması için tüm çalışmalar tamamlanmış. The Royal London Hastanesi’nde Dr. Shafi Ahmed’in gerçekleştireceği operasyon sırasında izleyiciler tüm ayrıntıları görüp, yakınlaştırma yaparak tüm detaylara ulaşabilecek.

Ameliyatı sanal gerçeklikle deneyimlemek isteyenlerin VRinOR uygulamasını indirmesi gerekiyor. Daha sonrasında Samsung Gear VR ya da Google Cardboard sayesinde hastanın operasyon anını tüm detaylarıyla görebilirsiniz. Sağlık açısından problem teşkil edecek herhangi bir aksaklık yaşanması durumunda yayın durdurulabilecek ya da gecikmeli olarak devam edecek. Son olarak ameliyat için geri sayımı Medical Realities web sayfasından takip edebileceğinizi ekleyelim.