Anasayfa Haber Güney Kore Polisi Şikeci Oyuncuları Tutukladı!

Güney Kore Polisi Şikeci Oyuncuları Tutukladı!

StarCraft 2 turnuvalarında şike yaptığı iddia edilen 8 kişi, Güney Kore polisi tarafından tutuklandı.

E-spor sektörünün 2016 yılında büyümeye devam edeceği ve 500 milyon dolarlık küresel bir paya ulaşacağı tahmin ediliyor. Ancak büyük paraların söz konusu olduğu her sektördeki gibi, burada da tüm oyuncuların kurallara uygun davranmadığı ortaya çıkabiliyor.

Nitekim e-spor kavramının anavatanı diyebileceğimiz Güney Kore, bu aralar şike iddialarıyla çalkalanıyor. Polis tarafından yapılan operasyonlarda sekiz kişinin tutuklandığı bildirildi. Bu kişiler resmi turnuvalara hile karıştırmakla suçlanıyorlar.

Operasyonda onbir kişi hakkında yakalama kararı çıktığı, bunlardan sekizinin tutuklanırken, ikisinin serbest bırakıldığı ve bir kişinin de halen kaçak konumunda olduğu bildirildi. İddialara göre bu oyuncular önemli turnuva maçlarını kaybetmeleri karşılığında 30 ile 60 bin dolar arasında değişen paralar almışlar.

Bu durum Güney Kore için bir ilk sayılmaz. Geçtiğimiz yılda da benzer operasyonlar ve tutuklamalar yapılmıştı. Başka ülkelerde de benzer skandallar yaşandı, ancak Güney Kore devleti bu konuya çok daha ciddi yaklaşıyor. Sektör büyüdükçe, bu türden olayların yaşanmaya devam edeceğine şüphe yok.