Anasayfa Haber Battlefield 1, Ekim Ayında Çıkıyor

Battlefield 1, Ekim Ayında Çıkıyor

Birinci Dünya Savaşı temalı Battlefield 1, Ekim ayında piyasaya çıkıyor.

Electronic Arts ve DICE, geçtiğimiz günlerdeki bir organizasyonla sürpriz bir şekilde Battlefield 1’i tanıttı. Yeni oyun 1.Dünya Savaşı’nda kullanılan araç, silah ve savaş taktikleri üzerine kurulu olacak. Bu silahlar arasında ilk kez savaş gören tanklar ve zehirli gaz saldırıları da olacak.

Daha önce çıkan Star Wars Battlefront için tek kişilik senaryo seçeneğinin oyuna konmamış olması, oyuncular arasında hayalkırıklığı yaratmıştı. EA bu kez Battlefield 1 içinde tek kişilik bir hikaye moduna yer vererek, oyuncuları memnun etmeye karar vermiş.

Ne var ki söylenene göre Battlefield 1 tek kişilik oyun modunda sadece 6 görev bulunacak. Koca bir savaşı 6 göreve nasıl sığdıracakları ciddi bir soru işareti oluşturuyor. Ancak bir iddiaya göre bu görevler aslında kendi içinde alt görevlere de bölünecek ve bu sayede çok daha uzun bir senaryo ortaya çıkarılacak. Tabii bunlar şimdilik kesin değil.

Battlefield 1’in en önemli noktalarından biri ise Türkçe desteği olacak. Oyunda, menüler tamamen Türkçe olacak ve buna ek olarak alt yazı ve seslendirme desteğinin de gelebileceği konuşuluyor.

Battlefield 1, tek kişilik senaryonun yanında 64 kişilik çoklu oyuncu desteğiyle gelecek. EA Access ve Xbox One sayesinde oyuna 18 Ekim’den itibaren erişim söz konusu. Ancak PC, PlayStation 4 ve Xbox One için satışların 21 Mart’ta başlayacağını ekleyelim.

Fiyatlandırmalar ise şöyle:

  • Battlefield 1 (Origin): 67 dolar,
  • Early Enlister Deluxe Edition paketi: 90 dolar,
  • Collector’s Edition paketi paketi: 219 dolar.