Anasayfa Haber Mevcut Android Telefonlar DayDream VR Desteklemiyor

Mevcut Android Telefonlar DayDream VR Desteklemiyor

Google’da VR bölümünün başındaki isim, piyasadaki Android telefonların sanal gerçeklik sistemi DayDream’i desteklemediğini açıkladı.

Android N mobil işletim sistemiyle gelen en önemli yeniliklerden biri DayDream isimli sanal gerçeklik sistemi. Tüm sanal gerçeklik uygulamalarını tek bir çatı altında toplayan sistem, çalışmak için akıllı telefonlarda bazı donanım ve sensörlerin bulunmasını zorunlu kılıyor. Henüz başlık ve çizim görseli haricinde donanımsal olarak herhangi bir ayrıntı belli olmasa da, uygulama desteği konusunda şimdiden önemli adımlar atılmış durumda.

Google tarafından YouTube, Fotoğraflar, Google Play Store ve Play Filmler gibi özel uygulamaların sanal gerçeklik destekli versiyonları hazırlanmış. Bu uygulama çeşitliliği, ürün piyasaya çıktığında daha da artmış olacak. Öte yandan, DayDream’in mevcut Android’li akıllı telefonlara gelmeyeceği de ortaya çıktı. Aslında şu an piyasada bulunan en güncel Android sistemli akıllı telefonlar bile bu VR platformunu desteklemiyor.

Google VR bölümünün başındaki isim Clay Bavor, şu an satışa çıkan yalnızca iki farklı akıllı telefonun bu özelliği desteklediğini belirtti. Bavor, kalite çıtasını yüksek tutmak istediklerini ve dolayısıyla hem donanım, hem de yazılımın uyum içinde çalışması için belirli kriterleri önemsediklerini bildirdi. VR destekli bir Android telefon isteyenlerin, birkaç ay daha beklemeleri tavsiye ediliyor.