Anasayfa Haber PayPal Türkiye’den Çekiliyor

PayPal Türkiye’den Çekiliyor

PayPal, 6 Haziran 2016’dan itibaren Türkiye’deki faaliyetlerini durduruyor.

Karar, PayPal’ın resmi sitesi üzerinden “Türkiye’deki Müşterilerimiz İçin Önemli Bilgilendirme” olarak paylaşıldı. Ödeme devi 6 Haziran 2016’dan sonra müşterilerine hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemini kapatıyor. İşte resmi açıklama:

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır.  Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız.

Müşterilerimiz bilgi sayfasını ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilirler.

PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için  teşekkürlerimizi iletmek isteriz. PayPal’a vermiş olduğunuz destek Türkiye’deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.

Gelecekte Türkiye’deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.

PayPal neden çekiliyor ?

Firma neden faaliyetleri durdurduğuna ilişkin soruları da şu şekilde cevaplıyor:

Neler olduğu hakkında bilgi verebilir misiniz?

PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz. 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Ancak müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler.

PayPal Türkiye’deki operasyonlarını neden durduruyor?

Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır.

Gelecekte Türkiye’deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.

Müşteriler daha detaylı bilgiye nereden ulaşabilir?

Önümüzdeki birkaç gün boyunca, Türkiye’deki müşterilerimize durum hakkında açıklama yapmak için iletişim halinde olacağız. Müşterilerimizin PayPal hesapları ile bağlantılı e-posta adreslerine konuya ilişkin e-posta göndereceğiz. Ayrıca detaylı bilgiye şu siteden erişebilirsiniz: www.paypal.com.tr

PayPal müşteri hizmetlerine;  www.paypal.com/selfhelp/home adresini ziyaret ederek, destek@paypal.com adresine e-posta göndererek veya 444 77 01 ya da +353 1 4369128 (uluslararası arama ücretleri geçerli olabilir)  numaralarını arayarak ulaşabilirsiniz.

Kalan kuruşlarınızı almak ya da Lösev ya da benzeri bir vakıfa, kuruluşa bağışlamak için:

PayPal Üzerinden Bağış Nasıl Yapılır?

64 Yorumlar

  1. Gerçekten üzücü bir durum. Paypal’ın özellikle yurtdışı alışverişlerdeki verdiği güveni henüz verebilecek bir alternatifi maalesef ki bulunmamakta. :(

    • Neden? 3d ödeme yöntemiyle kendi kredi kartınıza tanımlı sanal kartınızla yurt dışı sitelerinden alışveriş yapabilirsiniz. Sonuç itibariyle kredi kartlarına VİSA ve MAESTRO CARD özelliklerini boşuna koymamışlar :) Kredi kartı evrenseldir, heryerde kullanılabilir. Ha yurtdışı ödeme özelliği banka sistemi üzerinden kapalıysa onunda alternatifi var ararsınız müşteri hizmetlerini açtırırsınız olur biter :) Paypalın aman aman bi albenisi yoktu bence.

      • bay çok akıllı parayı dediğin gibi yatırabiliriz ama paypal güvenlik içindi jeton düştümü tık tık kimse varmı ? ses yok boşmuş kafa))))

        • Seviyenizi zaten konuşma tarzınızdan ortaya koymuş oldunuz ama ben tekrar anlatayım, 3d ödeme yöntemiyle de güvenli alışveriş yapabiliyorsunuz, telefonunuza şifre geliyor siz onaylıyorsunuz falan filan… Paypal sitelerin ödeme çeşidi olarak sunduğu ek seçenekti sadece… Paypalın yapmış olduğu kredi kartlarına sanal kart görevi yapmak. Ama şuanda artık her kredi kartına tanımlı bir sanal kart mevcut, limit tanımla alışverişi yap limiti sıfırla bu kadar basit… Bir konu hakkında da bilginiz yoksa kuru gürültü olsun diye de yorum yapmayın lüffen.

          • yani para güvenliği herhangibir dolandırıcılıkta bizi koruması falan hep hikayeydi bu kadar paypal müşterisi boş yere bu şehir efsaneleriyle uğraştı diyorsun olabilirmi olur yüzde 1 ihtimal herzaman vardır

          • Arkadaş insanlar sizin kadar bilmiyormu. Hangi alışverişinde aldığın ürün gelmediği veya kusurlu olduğu zaman para iadesi garantisi alabiliyorsun. bu dediğini sana kartlarla yapabiliyormusun. sırf biyat etmek için her yanlışada doğru denmezki

          • Alışverişini.bilindik yerden yaptığın zaman neden sorun yaşayasın? Aldığın yere bildirirsin hatayı kusuru alırsın iadeni. İşlerin ilerleyiş biçimini bildikten sonra neden sorun olsun ki? Paypal üşengeç kullanıcıların kolay ödeme yöntemiydi. Ben satıcıyla birebir muhattap olmayı daima tercih etmişimdir…

          • yani insanlara yurt dışından alışveriş yapma sadece türkiyeden bildiğin yerlerden al demeye getiriyorsun lafı kusura bakma ben yurt dışından alışveriş yapmayı Türkiyeden hem daha güvenilir hemde daha kaliteli olduğundan tercih ederim kalkıp bunun kısıtlanmasını savunmak yobazlık ve özgürlükleri sınırlamaktan başka birşey değil

      • arkadaş ne kadar zor anlamak bide millete içerliyorsun anlamadığın gibi..mesele alışveriş değil paypal güvencesini kaybetmemek..yurtdışından 3d ile yaptığın alışverişte sorun çıktığında başbaşa kalırsın..paypal da öylemi..

      • Bay çok bilen. Parayı sanal kart ile 3D ödeme ile yaptın ve ürün gelmedi. 3D ödeme yaptığın için para iadesini satıcı istemezse alamazsın ve dolandırılma şansın çok çok fazla olur. PayPal ile paranı kuruşu kuruşuna geri almanı sağlayan bir aracı ve iadesini aldığın kişi dolandırmaya kalktıysa seni bir daha hiç hesap açamayacak duruma getiriyor satıcıyı.

        Ha bunları bilmiyorsan artık öğrenmiş oldun. PayPal gibi uluslararası bir güvenli ödeme yöntemine ülke içinde çalışma iznini vermemekse ayrı bir gerizekalıca mantık.

    • Paypal üzerinden yine kredi kartını tanımlayıp alışveriş yapabilirsin diye tahmin ediyorum. Sadece paypal hesabından Türkiyedeki banka hesaplarına para aktarımı gibi şeyleri yapamayacaksın.

        • Paypal eskiden de Türkiye’de yoktu, o zamanlar bu şekilde kullanıyorduk, yani sadece Türkiyedeki hesaplara para aktarımı yapamıyorduk. Paypal bakiyen paypal içinde kalıyordu. Bakiyeyi döndürmek için forumlar, pazarlar vardı. Nakit karşılığında bakiye transferi yapıyorduk vs.
          Sonuç: Yani kesin bilgi.

  2. Bu çok sıkıntılı olacak. Özellikle bağışlar için. Twitch.tv yayıncısı olan arkadaşlar bütün bağışları paypal üzerinden alıyorlar bildiğim kadarıyla. Ayrıca bende bir çok alışverişimde başka kartları bağlayarak internet üzerinden kulllanıyor ve bağış atıyordum. Technopat Sizde yayıncılar açısından benim düşündüğüm kadar kötü olacakmıdır ? Birde başka paypal tarzı internetten kullanılan kart vs bağlanılabilen bir alternatif var mı bildiğiniz ?

  3. bu iş iyi olmadı, yurtdışı ile bağlantımız kesildi resmen, güvenilir ve kullanılabilir başka bir sistem bidigim kadarıyla yok. ne olacak şimdi ?

  4. Yook artık ya bu ne rezalet ya bir çok ödemelerimi burdan alıyordum ne olacak şimdi hepmi mağdur olucaz bu memlekette yeter arkadaş

  5. Bu da Vestel gibi olmasın? Arkasından Türk bankaları çıkmasın. Gerçi Türk bankası kalmadı ama. Türkiye de ki çoğu insanın geçim kapısıydı donate ya. Sadece yayıncısı değil bilgisayar programcısı vs. bir sürü insanın geçindiği yer bu. Bizim ülkeden harbi harbi bir bok olmaz.

      • Evet Türk bankasıdır. Atatürk zamanında sanayicilerin kredi ve nakit ihtiyaclarini gidermek icin kurmuştur.o zaman Atatürk’ün partisi ve hükümet CHP olduğu için gelirleri CHP üzerine devam etmektedir. Tarih sınavımda cıkmıştı yazıp bilgilendireyim dedim :))

  6. Beyler geçen BİM’e girdim kasada temassız ödeme diye bişey vardı. Sordum abi temassız ödeyebiliyormuyuz falan filan evet dedi işte.nyse note 5 alıcam önümüzdeki ay. Note 5 de kredi karti eklenebiliyormuş birkaç video gördüm böyle Türkiye de henüz varmı? İninal kart alsam icine para yuklesem note 5 le ödesem ne güzel olur ?

  7. Abi bu ne ya paypaldan bağış alma gibi planlarım vardı benim, sadece benim değil çoğu bilişimci geçimini paypaldan sağlıyordu, ne olacak şimdi? Türk insanını yazılımcılıktan soğutmak için ellerinden geleni yapıyorlar ha. Ulan öyle bir milletiz ki sadece ülkeye beddua ediyoruz isyan falanda çıkmıyor, neyse gün doğmadan neler doğar

  8. Siz paypal gibi firmaya lisans izni vermezseniz
    Adamlar size yalvarmazlar hakettik bunu hakettik inşallah bir daha geri dönmezde ülke böyle burnu kalkık geberip gitmesi gereken eski kafalı beyinsiz adamlardan kurtuluruz

  9. 3 kuruş para kazanıyorduk dijital tasarımdan artık onu da alamayacağız ama and olsun ki sizin kuracağınız çakma yandaşı doyurma sistemini kullanmayacağım. Sizlere öküz kadar vergi ödemeyeceğim, gerekirse aç kalıp öleceğim!!!

  10. Şu an itibariyle geleceğim karardı bütün planlarım paypal üzerinden para kazanmaktı stok sitelerine çalışıyorum ve az az birşeyler kazanmaya başlamıştım. Lanet olsun nefret ediyorum doğduğum ülkemden.

  11. bitcoin üzerinden de banka hesabına para aktarımı mümkün mü acaba bu zamana kadar hep paypal kullanıyordum bitcoin çok karışık geldi umarım halledilir bu sorun ya bir sürü insan paypalden para kazanıyor :S

  12. Change.org tarzı biryerlerde kampanya falan başlatıldımı bu konuda? tekrar açılması konuısunda? eğer açıldıysa konuya eklerseniz sevinirim, KI EMINIM KI, türkiyenin %30 gibi bir nüfusu imzalar kampanyayı. Buda demek oluyorki 15-20 milyon arası imza.

  13. Kullananlar için üzüldüm, umarım alternatif bir sistem bulursunuz. Ancak kendi adıma çok mutlu oldum. Şerefsiz paypal, hesabımda 900 doları dondurmuştu yıllar önce. O parayı almak için 2 hafta uğraşmıştım. Parayı aldıktan sonra da özür dilemek için aradılar falan filan. Pek sevmem kendilerini ama Paypal kullanan da çok arkadaşım var. Eğer ki Teb bankasına ücret iadesi istediyseniz boku yediniz beyler. Arkadaşım Paypal üzerindeki parayı Teb den almak için 2 aydır uğraşıyor. En son 1 haziranda şubeden alın demişler ancak daha önce de defalarca şubeye gitmişti ve alamadı. Paranızı kuruşu kuruşuna alın..

  14. Paypal’ın hizmet vermediği Irak, Suriye, Pakistan ve Afganistan ülkeleri arasına katıldık. Bu olay sebebiyle ne kadar geri bir ülke olduğumuzu anladık. Sırf BKM Ekspressi öne çıkarmak için yapılan bir iş bu. Lanet olsun

  15. Türk medya, gazete ve televizyonlarında “Paypal Türkiye’den çekildi” başlıklı haberler yayınlanırken, aslında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu PayPal’a faaliyet izni vermediğini. PayPal Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını gördüm. Türkiye’de aynı hizmeti veren UPT diye bir sistem var (Paypal alternatifi) UPT Aktif Bank’a ait. (Passolig Kartların da ait olduğu banka.) Aktif Bank’ta Çalık Holding’e ait. Çalık Holding’de Recep Tayyip Erdoğan’ın damadına ait olduğunu söylemeye gerek var mı bilmiyorum.PayPal Türkiye’de faaliyetlerini sürdüremezse ne olur? PayPal kullanan tüm Türk firmaları UPT kullanmak zorunda kalır.

  16. En kısa zamanda ülkeyi boşaltmaya başlasak iyi olacak. Bu ne abi? Dolar olmuş 3 lira, PayPal’a izin verilmiyor, birçok teknoloji firması bizi 3 değil 5. Dünya ülkesi yerine koyup ona göre fiyat biçiyor. Bu kafayla gidersek çevre ülkeler bizden çok daha iyi hale gelecek…

  17. Benim anladığım kadarıyla sadece Paypal hesapları arasında para transferi yapılmayacak. Ama Paypal hesabımıza banka hesabımızdan para yükleyip, kullanabilir veya tanımladığımız kredi kartımız ile internetten Paypal alışverişlerine devam edebiliriz. Yanlış mı anlamışım?

  18. Ben sizin yapacağınız işe. PayPal biyerinize mi batıyor ? Niye reddedildi ? Bunun içine de ettiler hayırlı uğurlu olsun… Yakın da Türkiye flan kalmayacak böyle giderse. GERÇİ NE BEKLİYORUZ TÜRKİYE BURASI. Tek bu konuda da değil. Bu millet gözünü açıp ülkenin nereye gittiğini göremediği sürece her şey daha kötü olacak. Devam edin böyle… (Oyunuzu kime verdiğinizi kimin başkan olduğunu azıcık anlayın artık.)

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version