Anasayfa Haber Battlefield Beta Tuzağına Düşmeyin!

Battlefield Beta Tuzağına Düşmeyin!

Electronic Arts’ın yeni oyunu adına açılan bazı siteler, kullanıcıları kandırmaya yönelik tasarlanmış.

Elecronic Arts’ın oyunlarını piyasaya resmen sürmeden önce açık Beta testi yapması artık standart prosedür haline geldi. Özellikle Battlefield 4 ve Star Wars Battlefront gibi multiplayer ağırlıklı oyunların halka açık Beta testleri, oyunların düzgün çalışması açısından hayli önemli.

Ancak EA gibi şirketlerin sık sık halka açık Beta testleri düzenlemeleri, hacker tayfasının da dikkatini çekmiş bulunuyor. Merakla beklenen büyük bütçeli oyunların isimlerini kullanarak ziyaretçi çekmek ve kişisel verileri ele geçirmek, son zamanlarda sıkça yapılır oldu.

Bunun en son örneği de Battlefieldbeta.com ile karşımıza çıkıyor. Bu haber yazıldığı esnada halen yayında olan site, bir süredir herkesin adından bahsettiği Battlefield 1 için tasarlanmış bir açık Beta testi katılım portalı görünümüne sahip. Detaylara özenerek hazırlanmış olan sitenin hayli inandırıcı olduğu söylenebilir.

Ancak gerçekte bu sitenin Electronic Arts ya da Battlefield 1 ile hiç bir ilgisi yok. Hızlı davranan birileri tarafından satın alınmış olan domain adı EA ya da bağlantılı şirketleriyle alakasız. Battlefield 1 Beta testine erkenden girebilmek umudu ile bu siteye bilgilerini giren kullanıcılar, finalde karşılarına çıkan anketle kandırıldıklarını anlıyorlar.

Okurlarımızı bu tür sitelere karşı dikkatli olmaları için uyarıyoruz. Özellikle kredi kartı ya da benzer ödeme bilgisi isteyen phishing sitelerinin sayıları gün geçtikçe artıyor. Siz bu siteleri kendiniz bulup ziyaret etmeseniz bile, e-posta adresinizden onlar sizi bulabiliyorlar.