Anasayfa Haber Valve, VR Konusuna Büyük Güç Harcıyor

Valve, VR Konusuna Büyük Güç Harcıyor

Valve ofislerinden gelen demeçler, şirketin sanal gerçeklik konusunu ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

Steam ile bilgisayar oyunları dünyasının göbeğine yerleşen Valve, şimdi de sanal gerçeklik konusuna büyük yatırım yapıyor. Genelde dışarıya pek sır sızdırmamakla tanınan Valve yönetimi, bu konuda bazı yeni açıklamalar yaptı.

Valve’dan Alan Yates tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin VR/AR alanına çok büyük güç ve zaman ayırdığı vurgulandı. HTC Vive ile birlikte sanal gerçeklik konusundaki büyük bir girişimin parçası haline gelen Valve, iş gücünün üçte birini bu alana kaydırmış.

Yaklaşık 300 kişilik personeli bulunan Valve, bu hesapla neredeyse 100 kişiyi VR departmanı çatısı altında toplamış oluyor. Bu ekibin bir kısmı işin yazılım kısmına odaklanmış ve çıkacak VR destekli oyunlar üzerinde çalışıyorlar.

Ancak Yates’in sözleri dikkatle incelendiğinde, ekibin önemli bir kısmının da işin donanımsal kısmına yoğunlaştığı anlaşılıyor. Anlaşıldığı kadarıyla Valve VR ekibi, bir sonraki nesil VR cihaz tasarımları üzerinde şimdiden ciddi bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmanın sonuçları büyük ihtimalle 2017 içinde karşımıza çıkmaya başlayacak.