Anasayfa Haber AMD, Çok Kartlı CrossFire Desteğini Sürdürecek

AMD, Çok Kartlı CrossFire Desteğini Sürdürecek

AMD’nin yeni RX 480 ekran kartını çıkarmasıyla birlikte, CrossFire desteği konusundaki sorular da cevaplandı.

Bir süre önce Nvidia tarafından yapılan açıklamalar, şirketin ikiden fazla ekran kartıyla yapılan SLI kombinasyonlarına artık destek vermeyeceğini ortaya çıkarmıştı. GTX 1070 ve GTX 1080 modellerinin çıkışıyla birlikte, yeni serilerin en fazla iki kartlı SLI kombinasyonlara destek vereceği de kesinleşmişti.

Bu kararın arkasındaki ana sebep, ikiden fazla kartla yapılan kombinasyonların genellikle pek verimli sonuç vermemesi olarak açıklanmıştı. Gerçekten de çoğu oyun ve yazılım birden fazla ekran kartını verimli kullanacak biçimde yazılmıyor. GPU üreticilerinin buna getirebileceği çözümler de genellikle hayli kısıtlı kalıyor.

Bir süredir AMD’nin de Nvidia gibi düşünüp düşünmediği merak ediliyordu. Ancak yeni nesil Polaris işlemcili Radeon RX 480 ekran kartının resmen tanıtılmasıyla birlikte, AMD’nin aynı kanıda olmadığı resmen ortaya çıktı. AMD ekran kartı kullanıcıları, yeni nesil Polaris ekran kartlarında da 3 ve 4 ekran kartından oluşan CrossFire kombinasyonları yapabilecekler.

AMD bu konuda hem sürücü, hem de donanım açısından çoklu CrossFire kombinasyonlara destek vermeye devam edecek. Ancak tıpkı Nvidia kartlarda olduğu gibi, AMD kartlarda da 3 ya da 4 ekran kartlı kombinasyonların verimliliği, ağırlıklı olarak oyun tasarımcısının insafına ve çabalarına bakıyor. Ancak yine de, AMD’nin bu seçeneği kullanıcılardan esirgememesi iyi bir karar.