Anasayfa Haber Yeni Nvidia Mobil İşlemciler Yakında Geliyor

Yeni Nvidia Mobil İşlemciler Yakında Geliyor

Nvidia, dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği yeni Pascal grafik işlemcileri Ağustos ayında tanıtacak.

Masaüstü kullanıcıları için yeni nesil Pascal ailesi grafik işlemcili GeForce GTX 1080 ve GTX 1070 ekran kartlarını piyasaya çıkaran Nvidia, Temmuz ayı içinde GTX 1060 modelini de resmen tanıtacak. Böylece masaüstü ekran kartlarında ilk üçlemeyi tamamlayacak olan şirketin, Ağustos ayında dizüstülere yönelmesi bekleniyor.

Daha önce Nvidia’nın dizüstülere özel bir grafik işlemci serisi çıkarıp çıkarmayacağı hayli tartışma konusu olmuştu. Pascal işlemcilerin daha düşük güç tüketmesi nedeniyle, rahatlıkla dizüstülerde de oldukları gibi kullanılabileceği iddia ediliyordu.

Ancak Nvidia’nın bu yolu izlemeyeceği, dizüstü bilgisayarlar için yine özel bir seri çıkaracağı kesinleşti. Bu GPU’ların teknik özellikleri henüz kesin değil, ancak şirketin bu aileyi 1 Ağustos tarihinde resmen duyurması bekleniyor.

Yeni mobil Pascal işlemcileri kullanan ilk dizüstülerin ise Almanya’da düzenlenecek olan Gamescom 2016 fuarında görücüye çıkacağı tahmin ediliyor. 17-21 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan fuarda, Pascal GPU kullanılan yeni oyuncu dizüstüler de tanıtılacak. MSI GT 73 ve GT 83 modellerin de bunlar arasında olacağı söyleniyor.