Anasayfa Haber Gorilla Glass 5, Öncekilerden Sağlam Olacak

Gorilla Glass 5, Öncekilerden Sağlam Olacak

Corning tarafından geliştirilen Gorilla Glass cam serisinin sonuncusu, bu yıl kullanıma girecek.

Özellikle cep telefonlarının ekranlarında karşımıza çıkan Gorilla Glass ibaresi, aslında Corning tarafından geliştirilen patentli bir camın adı. Şirket bu konuda devamlı çalışıyor ve serideki her yeni camı bir öncekinden daha dayanıklı olacak şekilde geliştiriyor.

Serideki en yeni model olan Gorilla Glass 4, 2014 yılında resmen tanıtılmıştı. Pek çok mobil cihaz üreticisi tarafından kullanılan bu model, hayli başarılı olsa da mükemmel olmaktan çok uzak. Şahsi tecrübelerimizden de bildiğimiz üzere, bu camla donatılmış en üst seviye telefonlar bile, düşme yüksekliği kadar, düşülen yerin yapısından da etkileniyorlar.

Serideki en yeni standart olarak geliştirilen Gorilla Glass 5 ise bu yılın sonuna doğru resmen tanıtılacak. 2017 model üst seviye telefonlarda bu camın kullanılmaya başlanacağı tahmin ediliyor. Ancak ne kadar dayanıklı olacağı konusunda farklı görüşler var.

Gorilla Glass 5 örneklerini test eden bazı uzmanlara göre, bu camla donatılmış bir telefonu 1,6 metre yüksekten düşürdüğünüzde bile, kırılmadan kurtulma ihtimali %80 civarında. Ne var ki örneklerin 0,6 mm kalınlığında olduğu, çoğu telefon üreticisinin ise incelik için 0,4 mm cam kullanacağı da tahmin ediliyor.

Corning mühendislerinin Gorilla Glass 5’i geliştirirken, sadece düz zeminlere düşürmeyi dikkate almadıkları ifade ediliyor. Bu yeni camın bozuk zeminler ve sivri nesnelerin üzerine düşme konusunda da daha dayanıklı olacağı iddia ediliyor. Tabii bu iddiaların ne kadar geçerli olduğunu, 2017 model telefonları elimizden kaçırdığımızda göreceğiz.