Anasayfa Haber Nvidia Yol Haritasında Değişiklik Yapıyor

Nvidia Yol Haritasında Değişiklik Yapıyor

Nvidia’nın aldığı yeni kararlar doğrultusunda, Volta işlemcisini bir yıl erken çıkaracağı iddia ediliyor.

Nvidia, 2016 yılını Pascal serisi işlemcilerle donatılmış GTX 10XX serilerini piyasaya sürerek geçiriyor. En son Titan X Pascal ekran kartını beklenenden bir ay önce tanıtan şirketin, yol haritasında ciddi değişiklikler yapacağı iddia ediliyor.

Daha önce açıklanan yol haritasına göre, şirketin Pascal’dan sonra gelecek olan Volta serisini 2018 yılında piyasaya sürmesi bekleniyordu. Volta serisinin üretiminde 10 nm mimarisinin kullanılması planlanıyordu, ancak bu teknoloji 2017 sonlarına kadar hazır olmayacak.

NVIDIA-VoltaDaha önce çıkan haberler, şirketin Volta serisi işlemciler için 10 nm mimari kullanmaktan vazgeçtiğini, Pascal serisindeki 16 nm FinFET teknolojisinin kullanılacağını bildiriyordu. Bu durumda şirketin yeni Volta serisini piyasaya sürmek için 2018 yılını beklemesine de gerek kalmayacak demektir. Nitekim Nvidia’nın tam da bunu yapmaya hazırlandığı iddia ediliyor.

Ancak tek iddia Volta işlemcilerin 2017 senesine çekileceği değil. Bir diğer iddia ise, şirketin Volta mimarisini planlandığı gibi 2018 yılına saklayacağı, 2017 yılında ise daha geliştirilmiş bir Pascal 2 serisi çıkaracağı yönünde. Pascal çekirdeklerinin daha da fazla CUDA çekirdeği barındırma potansiyeli olduğu, Nvidia’nın bunu sonuna kadar kullanmaya niyetli olduğu fısıldanıyor.