Anasayfa Haber MediaTek, Helio X30 İle Üst Sınıfa Hitap Edecek

MediaTek, Helio X30 İle Üst Sınıfa Hitap Edecek

MediaTek’in 10 çekirdekli yeni işlemcisi, Snapdragon 820 ile yarışacak.

MediaTek, 10 çekirdekli işlemciye sahip Helio X30 üzerinde çalışıyor. Helio X20 ya da Helio X25 modellerine kıyasla önemli teknik farklar içeren yeni yonga seti, 10 nm üretim mimarisiyle tasarlanmış ve üzerinde özelleştirilen bir grafik birimi bulunduruyor.

Bu yonga setinde işlemciler 2+4+4 şeklinde çalışıyor. Bu çekirdeklerden ilk ikisi 2.8 GHz’de görev yapan Cortex-A73. Hızdan da anlaşılabildiği gibi bu çekirdekler yüksek işlem gücünün gerektiği durumlarda devreye giriyor. Diğer dört çekirdek Cortex-A53 ve son dört çekirdek ise Cortex-A35 şeklinde listeleniyor. Bu çekirdekler de daha az güç gereken durumlarda çalışıyor ve daha az enerji tüketiyor.

Bu yonga setinde PowerVR 7 serisi GPU kullanılacak. Şimdilik teknik ayrıntılar belli olmasa da, geçmişte bu grafik işlem biriminin Apple’ın A9X modelinde kullanıldığını biliyoruz. Yeni yonga seti, 8 GB’a kadar DDR4 bellek destekliyor. Yani telefon üreticileri bu sayede LPDDR4 sınıfı 8 GB bellek kullanabilecek.

Kablosuz bağlantı tarafında da önemli yenilikler gelecek. Yonga setinin CAT10 ve CAT12 standartlarını destekleyebileceği belirtiliyor. Böylece teoride 450 Mbit indirme ve 150 Mbit yükleme yapılabilecek.

MediaTek’in Helio X30 ile birlikte üst seviye akıllı telefonlara girebileceği konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan AnTuTu Benchmark testleri de aslında bunu doğruluyor diyebiliriz. Snapdragon 820 ya da Samsung üretimi Exynos 8893 gibi yonga setleri AnTuTu Benchmark’ta 130 bin seviyesinde puan alırken, MediaTek Helio X30’un puanı 160 bin civarındaydı.