Anasayfa Haber Huawei Mate 20 Pro Performans Konusunda Nasıl?

Huawei Mate 20 Pro Performans Konusunda Nasıl?

Huawei, şu sıralar fiyat/performans odaklı ve iyi kameralı telefonlarıyla akıllı telefon dünyasında oldukça öne çıkıyor.

Özellikle son çıkardığı 3 kameralı Mate 20 Pro ile büyük ses getiren Huawei hem performans, hem kamera, hem de pil ömrü bakımından hayli dikkat çekiyor. Cihazın 6 GB ve 8 GB RAM ile donatılmış sürümleri mevcut. Bu sayede iyi bir oyun deneyimi, fotoğraf ve video düzenleme hızı sunuyor.

HiSilicon tasarımı Kirin 980 işlemcisinden güç alan telefonda, yüksek performans gerektiren uygulamaları rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Yüksek çözünürlükteki fotoğraflarınızda ya da 4K çektiğiniz videolarda kolaylıkla düzenleme yapabiliyorsunuz. Eğer siz de çoğu içerik üreticisi gibi telefonunuzu oyun oynamak, yayın yapmak, fotoğraf ve video düzenlemek gibi işlemler için yoğun bir şekilde kullanıyorsanız, Mate 20 Pro’nun gücünden faydalanmayı düşünebilirsiniz.

Benchmark sonuçları

Performans konusundaki en yaygın kullanılan göstergelerden biri AnTuTu Benchmark puanlarıdır. Mate 20 Pro’nun bu testlerde, özellikle CPU performansında elde edilmiş skor rekorlarını zorlaması, üst segment kullanıcılar için üretildiğinin en büyük göstergesi denebilir. Aşağıda Mate 20 Pro’nun performans modu açıkken AnTuTu Benchmark programındaki değerlerini görebilirsiniz.

  • AnTuTu CPU Test Skoru: 111.359
  • AnTuTu GPU Test Skoru: 109.795
  • AnTuTu UX Test Skoru: 67.383

Bu testlerde genel işlem gücü açısından telefonun listenin en tepesine rahatça tırmandığı görülebiliyor.

Hayatın hızını kaybetmeyin

Akıllı telefonlar günlük hayatımızın büyük bir bölümünde yanımızdalar. Neredeyse tüm işlemlerimizi telefon üzerinden yapabiliyoruz. Akıllı telefonlarımızı sadece içerik üretmek için değil, eğlence ve iş amaçlı da yoğun bir şekilde kullanıyoruz.

Haliyle sorunsuz bir deneyim yaşayabilmek için arka planda çalışacak çok fazla uygulamaya ihtiyaç var. Bu uygulamaların da çalışmaya sorunsuz devam edebilmesi için yüksek bir işlem gücü gerekiyor. O yüzden telefon alırken performans konusuna dikkat etmek de kaçınılmaz oluyor.

Huawei Mate 20 Pro ile geçirdiğimiz zamanda gördüğümüz kadarıyla, günlük kullanım esnasında arka planda çok sayıda uygulama çalıştığında bile telefonun hızında kullanıcıyı yoracak bir düşme yaşanmıyor. Yüksek performanslı bir telefon isteyen kullanıcıların, Huawei Mate 20 Pro’yu da seçenekleri arasına koymasında fayda var.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 20 Pro İncelemesi