Anasayfa Haber Chrome, Flash İçeriği Engelleyecek

Chrome, Flash İçeriği Engelleyecek

Google Chrome, sitelerdeki Flash içerikleri önümüzdeki aydan itibaren engellemeye başlayacak.

En yaygın kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome, önümüzdeki aydan itibaren Flash içeriği engelleyecek. Google, çoğu sitenin daha fazla güvenlik, hız ve düşük güç tüketimi için HTML5 kullanmaya başladığına dikkat çekti.

Eylül’de yayınlanacak Chrome 53 ile Flash içeriği engellemeye başlayacak olan Chrome, Aralık ayında Chrome 55 ile birlikte Adobe Flash’a olan desteği tamamen kaldıracak.

Eylül 2015’te yayımlanan Chrome 42 ile Flash içerikler “tıkla-çalıştır” modeline dönüştürülmüştü. Google’ın bu hamlesi, Flash kullanan sitelerin HTML5’e çevrilmesine ön ayak olmuştu.

İnternetteki Flash içeriğin %90’ı arka planda yükleniyor. Bunun nedeni de sayfa istatistikleri, mantıksal analizler ve benzerlerini desteklemek. İlk olarak bu tür Flash içerik engellenecek. Zira bu tür Flash içerikler, sayfa yüklenme sürelerini artırıyor.

Son kullanıcılar fazla değişiklik görmeyecekler. Daha az güç tüketen ve daha hızlı bir internet deneyiminin dışında, kullanıcıların Flash içerikli bir internet sitesine ilk kez girdiklerinde Flash’ı etkinleştirmeleri gerekecek. Kullanıcılara yansıyan tek durum bu olacak.

Meraklısı için: Chrome Çevrimdışı Gezinti Modu Nasıl Kullanılır?