Anasayfa Makale Google Play Ebeveyn Kilidi Rehberi

Google Play Ebeveyn Kilidi Rehberi

Bu rehberimizde, Google Play’deki ebeveyn denetimlerine yakından bakıyoruz.

Google Play’deki ebeveyn deneyimlerini kullanarak, mağazadan indirilecek oyun ya da uygulamaları kolayca sınırlandırabilirsiniz. Yani bu seçeneği aktif ettiğinizde Google Play’den indirilecek ya da satın alınacak olan uygulamalara erişimi kısıtlayabilirsiniz.

Bu özelliğin faydasını küçük bir örnekle kolayca açıklayabiliriz. Örneğin telefonunuzu kısa süreliğine çocuğunuza oyun oynaması için verdiniz. Eğer bu özelliği aktif ettiyseniz denetim sayesinde çocuğunuzun Google Play’de uygunsuz içeriklere erişmesinin önünü almış oluyorsunuz.

Elbette öncelikle Google Play’e giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonrasında sol üstteki menü simgesine tıkladığınızda açılan menüde Ayarlar / Ebeveyn Denetimi yolunu izleyin. Ardından PIN belirlemeniz lazım. Aynı PIN’i iki kez girip onayladığınızda ebeveyn denetimlerini aktif etmiş oluyorsunuz. Ama işlemler bununla da sınırlı değil.

Aktif ettikten sonra küçük bir ayar yapmanız gerekiyor. Google Play’deki her uygulamanın bir PEGI değeri vardır. Burada da PEGI şeklinde ifade edilen Pan European Game Information rakamlarına göre sınırlamayı gerçekleştirebiliyorsunuz. Yaş seçeneklerini belirleyip, uygulamaları ve içerikleri yaşa göre kısıtlayabilirsiniz. Elbette en iyi çözüm teknik yasaklardan ziyade eğitim ve iletişimdir.

İyi seyirler dileriz.