Anasayfa Haber Maguss, Oyuncuları Harry Potter Dünyasına Götürecek

Maguss, Oyuncuları Harry Potter Dünyasına Götürecek

Pokemon GO’nun başarısının ardından, Harry Potter temalı bir artırılmış gerçeklik oyunu gündemde: Maguss.

Pokemon GO ile birlikte artırılmış gerçeklik teması önem kazanmaya başladı. Pokemon GO’dan önce böyle bir oyun geliştiren Ondrej Tokar, Maguss ile gündeme geldi.

Maguss, Harry Potter’a benzer temalı bir artırılmış gerçeklik oyunu. Aslında Tokar ve ekibi, oyunu resmi bir Harry Potter Go yapmak istiyor. Bu konuda da Warner Bros.’tan destek bekliyorlar. Söylediklerine göre, henüz resmen bir uyarı ya da teklif almış değiller.

Ondrej Tokar, Maguss için bir de “sihirli değnek” geliştiriyor. Bluetooth ile telefona bağlanacak olan bu cihazı hareket ettirerek Maguss oynanabilecek. Oyun, tıpkı Pokemon GO gibi harita üzerinde farklı yaratıklar barındırıyor

Ancak bunun dışında oyunda görevler, diğer oyuncularla düellolar, eşya toplama, gruplara katılma, büyü öğrenme, panzehir üretme ve panzehirler için gerekli malzemeleri avlama gibi etkinlikler bulunuyor.

Bu arada oyunun Pokemon GO çıkmadan çok önce geliştirilmesine başlandığını belirtmekte fayda var. Maguss, hiçbir zaman resmi Harry Potter oyunu olduklarını iddia etmese de, yapımcı ekibi öyle olmasını istiyor. Bu konuda büyük bir pazar olduğunu ve iyi işler çıkardıklarını söyleyen Tokar, oyunun Harry Potter temalı olması için Warner Bros.’un iznine ihtiyaç duyduklarını da saklamıyor.

Ekip, Eylül ayının ortalarında yeniden bir Kickstarter projesi başlatmayı düşünüyor. Oyunun neredeyse yarısı tamamlanmış. Oyunun görüntüleri ve tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.