Anasayfa Haber NVIDIA Yeni Volta Ailesini Tasarlıyor

NVIDIA Yeni Volta Ailesini Tasarlıyor

Söylentilere göre NVIDIA, Volta mimarisi tabanlı üç yeni GPU tasarlıyor.

Daha önce duyurulan Volta, NVIDIA’nın Maxwell’in yerine geçireceği yeni yonga mimarisi olacaktı. Fakat firma, Volta mimarisini geri çekerek, yerine Pascal mimarisini koydu. Pascal işlemcilerin çıkışıyla birlikte, Volta projesine kaldığı yerden devam ediliyor.

Söylentilere göre NVIDIA, Volta mimarisi yongaları hazırlamaya başladı. Volta mimaris Pascal GPU’lara göre ciddi performans artışı ve daha düşük güç tüketimi sunacak.

NVIDIA, Volta mimarisinde üç yeni GPU tasarlıyor. Üretilmesi beklenen GPU’lar şöyle:

  • NVIDIA GV110 GPU
  • NVIDIA GV102 GPU
  • NVIDIA GV104 GPU

Volta mimarisinin, Pascal mimarisine göre gözle görülür bir şekilde tasarım değişikliğine sahip olduğu da gelen bilgiler arasında.

GV104

GV104 GPU’su, GP104 GPU’sunun yerini alacak. GV104 oyuncuların en çok tercih edeceği, daha uygun fiyatlı kartların üretildiği GPU olacak. 104 numaralı GPU’lara baktığımızda, NVIDIA’nın Fermi serisinden itibaren en başarılı GPU’ları olduğunu görüyoruz.

GV102

GP102’nin yerine geçecek olan GV102 ise, yüksek performans beklentisi olan kullanıcılara yönelik üretilecek. Bildiğiniz gibi Pascal mimarisini kullanan GeForce GTX Titan X, GP102 yongasını kullanıyor.

GV110

GP100 GPU’sunun yerine geçecek olan GV110’un en dikkat çeken yanı, oyun odaklı bir yonga olduğunun söylenmesi. Zira GP100 GPU’su, Pascal mimarisindeki en güçlü yonga ve Tesla P100 gibi veri merkezleri için üretilen HPC hızlandırıcılarda kullanılıyor ve HBM2 bellekten yararlanıyor. GV110’un oyunlara yönelik olarak anılması ise bize Kepler mimarisindeki GK110’u hatırlatıyor. GK110 da veri merkezleri gibi çok yüksek kapasiteli işler için üretilmiş, fakat son kullanıcılar için olan sürümleri de üretilmişti.

2017’de düzenleyeceği GTC etkinliğinde Volta mimarisini tanıtması beklenen NVIDIA, Volta hakkında henüz yeni bir bilgi paylaşmadı.

Meraklısı için: Nvidia Titan X Pascal Resmen Tanıtıldı