Anasayfa Makale iOS 10’dan iOS 9’a Nasıl Geri Dönülür?

iOS 10’dan iOS 9’a Nasıl Geri Dönülür?

Bu rehberimizde, iOS 10’dan iOS 9’a geri dönüş işlemini sizlerle paylaşıyor.

 

Daha önce paylaştığımız iPhone’a iOS 10 Nasıl Kurulur? ve iPad’e iOS 10 Nasıl Kurulur?

iOS 10 kurduğunuzda henüz sürümün Beta olması sebebiyle problemlerle karşılaşabileceğinizi daha önce belirtmiştik. Peki memnun değilsek ne yapacağız? Bu videomuzda, iOS 10’dan iOS 9’a geri dönmeyi anlatıyoruz. Rehberi uygulayarak istikrarlı sürüme dönebiliriz.

ios9ageridonus1iOS 9’a geri dönmek için ilk etapta iOS 10 kurulu olan cihazda profil dosyasının silinmesi gerekiyor.

ios9ageridonus6Bunu doğrudan “Ayarlar” > “Genel” > “Profil” kısmı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu yolu izlediğinizde karşınıza “iOS Beta Software Profile” çıkacak. Seçeneğin üzerine tıkladığınızda en alttaki “Profili sil” düğmesiyle mevcut profili kaldırabilirsiniz.

Ardından, buradaki bağlantı üzerinden sisteminize uygun iOS 9.3.4 sürümünü bilgisayarınıza indirin. Daha sonrasında geri yüklemek istediğiniz Apple cihazını iTunes yüklü bir bilgisayara bağlamanız gerekiyor.

ios9ageridonus2Akabinde iTunes’u açtığınızda soldaki “Özet” kısmına gelin. Burada cihaz isminin hemen altında “Güncellemeleri Denetle” düğmesi bulunuyor.

ios9ageridonus3Mac kullanıyorsanız klavyeden “Alt” tuşu ile Windows kullanıyorsanız “Shift” tuşu ile birlikte bu düğmeye tıklayın. Karşınıza çıkan pencerede, indirdiğiniz iOS 9 dosyasını göstermeniz gerekiyor.

ios9ageridonus4Ardından iTunes “yazılımı seçip çıkartma” işlemini başlatıyor. Bu adım tamamlanınca sıra cihaza geliyor ve eski sürüm kurulmaya başlanıyor.

ios9ageridonus5Kurulum tamamlandığında cihazınız otomatik olarak baştan başlıyor. Elbette burada iOS 9 kurulu olduğunu kontrol etmek için “Ayarlar” > “Genel” > “Sürüm” yolunu takip edebilirsiniz.