Anasayfa Makale Bilgisayarınızı iPhone’dan Kontrol Edin!

Bilgisayarınızı iPhone’dan Kontrol Edin!

iPhone’u kablosuz klavye ve fareye dönüştürebilen bu uygulamayı nasıl kullanacağınıza bakıyoruz. Rehberimiz sayesinde siz de telefonunuzu uzaktan kontrol için kullanabilirsiniz…

HippoRemote, ücretsiz olarak dağıtılan bir iOS uygulaması. Temel görevi ise iPhone akıllı telefonları klavye ve fareye dönüştürebilmesi. Uygulamayı kurup, birazdan anlatacağımız adımları uyguladığınızda HippoRemote’u kullanmaya başlayabilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki bağlantıları kullanarak uygulamanın işletim sisteminize uygun versiyonunu bilgisayarınıza ve iPhone’unuza indirin.

hipporemote1Bilgisayar ve iPhone’daki kurulumu tamamladığınızda birkaç ufak ayar yapmanız gerekiyor. Bilgisayarda uygulama penceresi üzerinden “VNC Password” kısmına istediğiniz herhangi bir şifreyi girin.

Ardından iPhone’umuza dönüyoruz. Burada da “Add Connection” kısmına tıklayıp, VNC’yi seçiyoruz. Burada karşınıza isim, adres, şifre ve port bölümü geliyor.

IP adresini öğrenmek için tekrardan masaüstü uygulamasına dönüyoruz. Sistem tepsisinde fareyi uygulama simgesi üzerinde beklettiğinizde IP adresini görüntüleyebiliyorsunuz.

hipporemote2

Mobil uygulamaya döndüğümüzde isim, adres, şifreyi giriyoruz. Port kısmı ise tamamen aynı kalıyor. Bu işlem bittiğinde zaten otomatik olarak bağlantı gerçekleşiyor. Karşınıza çıkan boş yüzeyde parmağınızı hareket ettirdiğinizde fare imlecini kontrol etmiş oluyorsunuz. Sağ tık işlevi için de ekrana çift parmakla dokunmanız yeterli. Kıstırma hareketi sayesinde web sayfalarını büyültüp, küçültmek de mümkün.

HippoRemote, klavye özelliklerini de yerine getiriyor. Bunun için uygulama penceresinde en tepedeki “Trackpad + Keyboard” düğmesine tıklamanız yeterli. Burada karşınıza çıkan klavyeyle bilgisayarınızı kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Tabiki burada CTRL, Windows, ALT, Shift ve ESC tuşları da var.