Anasayfa Haber PS4 Pro İçin Büyük Televizyon Gerekecek

PS4 Pro İçin Büyük Televizyon Gerekecek

Sony’nin yeni oyun konsolundan keyif almak için kesenin ağzını açmak gerekecek.

Sony kısa süre önce PS4 Pro adlı yeni oyun konsolunu resmen tanıttı. 4K çözünürlük, VR oyunlar ve HDR grafikleri hayli uygun fiyata oturma odanıza getirmeyi vadeden yeni konsolun 10 Kasım 2016 tarihinde Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor.

Türkiye dışındaki satış fiyatı 399 dolar olarak duyurulan konsol, 1080p grafiklerle 60 FPS, 4K HDR grafiklerle ise 30 FPS oyun oynatabilecek kapasitede olacak. Ne var ki konsoldan alacağınız verim, aslında onu bağlayacağınız televizyona doğrudan bağlı olacak!

Playstation.Blog ekibi tarafından yapılan gözlemler, yeni konsoldan verim alabilmek için yeni nesil bir de televizyon edinmek gerekeceğine işaret ediyor. PS4 Pro’nun grafik gücünden faydalanmak için 60 ila 65 inç arasında ekrana sahip yeni nesil bir televizyon kullanılması tavsiye ediliyor.

Tabii burada sadece ekranın boyutu değil, teknolojik olarak yeni olması da önemli. Televizyonun 4K çözünürlük desteklemesi, bunun yanında HDR10 standardına da destek vermesi gerekiyor. Bu sayede oyunlardaki HDR desteğini kullanma fırsatı bulabileceksiniz.

Sony tarafından PS4 Pro için açılan resmi soru-cevap listesinde de yer verilen bu bilgilere uygun HDR10 destekli bir 4K televizyon almak şüphesiz ucuza mal olmayacaktır. Tabii ki PS4 Pro konsolunuzu eski nesil HD ya da Full HD bir televizyonla da kullanabileceksiniz. Ama grafiklerin 4K ve HDR destekli bir ekrandaki gibi görünmesi söz konusu olmayacaktır.