Anasayfa Haber AMD AM4 Soketin Yeni Detayları Belli Oldu

AMD AM4 Soketin Yeni Detayları Belli Oldu

AMD, iğneli soket yapısını değiştiriyor, AM4 soketler 1331 pinli olacak.

AMD Bristol Ridge APU ailesiyle çıkacak olan AM4 anakartlar hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Yeni nesil AM4 anakartlar 1331 pinli soket tipinde olacak. AM4 soketler hem Bristol Ridge, hem de Raven Ridge işlemcilerle kullanılabilecek.

AM4 anakartların 140 Watt maksimum TDP değerine sahip olacağı ifade ediliyor. AMD, bu sayede PGA – Pin Grid Array (Pin Izgara Dizisi) sistemine geçecek. 1331 pinli AM4 soketi, ZIF (Zero Insertion Force) sayesinde anakartlara çok daha kolay bir şekilde yerleştirilebilecek.

amd-am4

AM3+ anakartlara göre %40’lık bir pin artışı sağlayan yeni soket yapısı, Intel LGA 1151’den daha fazla pin içerecek. Ayrıca çift kanal DDR4 3200 MHz bellek desteği de bu sistemin getireceği yenilikler arasında yer alıyor. Yeni nesil PCIe Gen 3, USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps), SATA Express ve NVMe de diğer yeniliklerden bazıları olacak.

AMD’nin yeni AM4 uyumlu işlemcileri için özel soğutucular da gerekiyor. Noctua’nın yeni soğutucular için çalışmalara şimdiden başladığı da belirtiliyor. AM4 soketli anakartların 2017 başında piyasaya çıkması bekleniyor.

14 Yorumlar

  1. İnşallah bu soket içinde ucuz anakart’lar görürüz. Yoksa AMD’nin F/P ürün yapmasının bir önemi olmayacak maalesef.

      • Aslında evet 50TL olsun. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biriysek ve mevcut devlet büyüklerinin alayının dediği gibi kısa vadede ilk 10’a girmek hedefimiz ise, orada bulunan ülkeler gibi bize 50TL gibi gelecek fiyatlara alabilmemiz lazım.

        200TL dediğin kart ABD’de 50$. En basit işlerden biri olarak görülen bir McDonald’s kasiyeri için bile 8 saatlik (1 gün) çalışma sonucunda alınabilen bir ürün. Hadi benim insanım için 1 gün değil 2 günlük çalışma parası olsun. O nedenle evet 50TL hadi bilemedin en fazla 100TL olmalı.

        • Firmalar kasasına girecek paraya bakar. Sonuçta maliyetlerini TL üzerinden karşılamıyorlar. Bunu dış firmalar değil yapmamalı bunu kendi ülkemiz kendi ekonomimiz yapmalı. Ama türkiye bu üretim ve cari açıkla anca konuşuruz bu durumları.

          • Aynen benim de dediğim o zaten. Firmalar Türkiye’ye özel fiyat versin değil, hükümet doğru dürüst bir ekonomi ile gerçekten alım gücünü yükseltsin. Olay ekonomi büyüklüğü olsa Çin alım gücü en yüksek yer olurdu. Maksat büyük olmak değil, güçlü olmak.

          • Ben öyle bişeyi bekleyecek kadar iyimser (hatta hayalci) olmayı bırakalı yıllar oldu. Tek isteğimiz artık katlanmasın ama bu gidişle 100tl lik amd işlemci 100tl vergi gelip 300tlye satılır hale gelecek

  2. Intel alınıyorsa AMD’de alınır. Şirket kazansın biraz yıllarca F/P ürünleri yaptı. Intel, Nvidia yedi birazda AMD yesin.

    • Adı çıktı ya bir kere. Ben AMD kullanıyorum ve 8120 gibi i5i bile geçemeyen bir işlemci kullanıyorum, i5 kullananlardan çok daha sorunsuz kullanıyorum. Ne kasma ne donma. Ne kilitleme. Isınma zaten yok. Amd biraz geride kaldı belki ama f/p benim için önemli olan. O yüzden AMD. Birdaha şansım olsa yine amd alırım.

  3. DDR4 tarafında çok geç kaldı AMD maalesef. Ayrıca ZEN serisinin bu kadar gecikmesi Intel’in üst segmentte tek başına at koşturmasına izin veriyor maalesef.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version