Anasayfa Haber Battlefield 1’in Hikayesi Müttefiklerin Gözünden Anlatılacak

Battlefield 1’in Hikayesi Müttefiklerin Gözünden Anlatılacak

Battlefield 1 için yayınlanan yeni video, tek kişilik senaryo ve oynanışı detaylı gösteriyor.

Battlefield 1 için belirlenen çıkış tarihi yaklaşırken, DICE ve Electronic Arts oyunun tek kişilik hikayesini de detaylı olarak anlatan videoları ortaya çıkarmaya devam ediyor. Daha önce yayınlanan bir videoda, tek kişilik senaryoya kısaca göz atılmıştı.

TwitchCon etkinliği kapsamında ziyaretçilere gösterilen “Storm of Steel” adlı yeni video ise, tek kişilik oyunun nasıl oynandığını gösteriyor. DICE bu kez farklı bir yaklaşım sergilemiş ve oyunda ölmeyi çok daha farklı, daha karanlık bir biçimde işlemiş. Bu oyunda öldüğünüz zaman tekrar aynı karakterle başlamayacaksınız.

Battlefield 1’in tek kişilik senaryosunu yüzlerce farklı askerin gözünden oynayacağız. Oynadığımız karakter savaş alanında düşerse, adını ve doğum/ölüm tarihlerini kararan bir ekranda göreceğiz. Sonra da kamera halen sağ olan askerlerden birine dönecek ve onun kontrolünü alacağız.

Ayrıca tek kişilik senaryoda hikayenin tamamen Müttefik askerlerin açısından anlatılacağı da kesinleşti denebilir. Senaryonun bir bölümü Arap topraklarında geçecek ve Osmanlı ordusu da rol oynayacak. Ancak bu bölümde ana karakter, Osmanlı’ya başkaldıran Arapları destekleyen bir rolde olacak. Battlefield 1 oynarken multiplayer dışında Alman ya da Osmanlı oynamak, onların hikayelerini öğrenmek söz konusu olmayacak.