Anasayfa Haber Lenovo, Windows Telefon Üretmeyecek

Lenovo, Windows Telefon Üretmeyecek

Lenovo yönetimi Microsoft’un mobil işletim sistemine desteğine güvenmiyor.

Bir süre önce Microsoft’un Windows işletim sistemli telefonları kendi üretmeyeceği ve Lumia serilerini de bitireceği söylentileri çıkmıştı. Ancak şirketin Lumia yerine Surface telefonlar çıkaracağı da konuşuluyor.

Microsoft yönetiminin açıklamaları ise, Windows işletim sistemli telefonları geliştirme ve üretme işini donanım üreticilerine bırakacakları yolundaydı. Şirket sadece yazılım geliştireceğini, telefon üretmeyi ise diğer markalara bırakacağını bildirmişti.

Ne var ki donanım üreticilerin de Windows telefon üretmeye pek sıcak bakmadıkları günden güne ortaya çıkıyor. Buna son örnek ise Lenovo oldu. Şirket yönetiminden Gianfranco Lanci verdiği bir demeçte, Lenovo’nun Windows telefon üretmeye pek niyeti olmadığını açıkladı.

Lenovo her ne kadar Windows işletim sistemli bilgisayarlar üretmeye devam edecek olsa da, telefon konusunda Android ile devam etmeye kararlı görünüyor. Lanci buna sebep olarak, Microsoft’un Windows’un mobil sürümüne olan desteğine güvenmediklerini gösteriyor.

Uzun vadede Microsoft’un Windows 10’un mobil sürümünü tamamen terk edebileceğini düşünen Lenovo yönetimi, Android telefonlara yatırımı daha akılcı buluyor. Nitekim Windows telefonların pazar payı son aylarda iyice düşmüş bulunuyor.

İlgili Haber: Microsoft, Lumia Telefonları Bitiriyor