Anasayfa Haber Yahoo Yeni Bir Skandala Karıştı

Yahoo Yeni Bir Skandala Karıştı

Yahoo yönetiminin tüm e-posta hesaplarını Amerikan istihbaratına açtığı iddia ediliyor.

Bir süre önce 500 milyon kullanıcının hesap bilgilerinin çalınmasıyla gündeme gelen Yahoo yeni bir skandala karıştı. Reuters kaynaklı bir habere göre, şirket yönetimi Amerikan istihbarat örgütleriyle benzeri görülmemiş bir işbirliğine gitmiş.

Habere göre Yahoo yönetimi gelen gizli talepleri geri çevirmemiş, kullanıcıların e-posta trafiğini doğrudan NSA ve FBI taramasına açmışlar. Üstelik taranan e-posta hesabının sayısı da hiç az değil. İddialara göre yüzmilyonlarca e-posta hesabı, çok uzun bir süre boyunca Amerikan istihbaratı tarafından taranmış.

Habere göre bu kararın arkasında doğrudan şirket CEO’su Marissa Mayer’in imzası bulunuyor. Hatta şirketin güvenlik şefi Alex Stamos’un 2015 yılındaki ani istifasının, bu karar yüzünden yönetimle ters düşmesi sebebiyle gerçekleştiği iddia ediliyor.

Yahoo tarafından bu haberlere verilen tepki ise, şirketin yasalara bağlı olduğu açıklamasından ibaret olmuş. Şirketin Verizon tarafından satın alınmasına az bir zaman kalmışken arka arkaya patlayan bu skandalların nasıl sonuçlanacağını kestirmek ise pek kolay değil.