Anasayfa Haber İngiltere Parlamentosunda Akıllı Saat Yasağı

İngiltere Parlamentosunda Akıllı Saat Yasağı

Rus casusların korkusu, yeni başbakana parlamento toplantılarında Apple Watch kullanmayı yasaklattı.

İngiltere Parlamentosundaki kapalı oturumlara ve özel görüşme salonlarına cep telefonu benzeri cihazların sokulması uzun zamandır yasaktı. Yasaklı cihazlar listesine şimdi de Apple Watch ve benzeri akıllı saatler eklenmiş.

Yeni İngiltere başbakanı Theresa May’in teknolojiye şüpheyle yaklaştığı zaten bir sır değildi. Ancak geçtiğimiz günlerde ABD’nin Rusya’yı açıkça siber casuslukla suçlamasının ardından, bu şüpheler daha da kuvvetlenmiş gibi görünüyor.

Nitekim Apple Watch gibi kendi mikrofonu ve kablosuz bağlantısı olan akıllı saatlerin de yasaklanan cihazlar arasına girdiği haber veriliyor. Uzak bir ihtimal gibi görünse de, Rus hacker saldırılarının bu kişisel cihazlara da uzanabileceği ihtimali açıkça ifade edilmiş.

İngiltere’nin bu konuda yalnız olmadığını da belirtmek gerek. Avustralya’da da benzer yasaklar uygulanıyor. Başbakan dahil tüm hükümet üyelerinin yüksek güvenlikli alanlardaki toplantılara girerken akıllı saat, cep telefonu, tablet gibi cihazlarını dışarıda bırakmaları gerekiyor.