Anasayfa Video Romoss GT 10000 mAh Powerbank İncelemesi

Romoss GT 10000 mAh Powerbank İncelemesi

Romoss GT 10000 mAh Powerbank incelemesinde taşınabilir şarj cihazı olarak listelenen bu mobil bataryanın özelliklerine ve kullanımına yakından bakıyoruz…

Günümüzde teknolojinin diğer alanlarının tersine malesef piller devrimsel diyebileceğimiz iyileşmeler gösterebilmiş değiller. Laptoplarımızda, tabletlerimizde ve akıllı telefonlarımızda hala lityum iyon ya da lityum polimer olarak bilinen pilleri kullanıyoruz ve bu piller önümüzdeki yıllarda da varlıklarını sürdürecekler gibi duruyor.

Tabi her geçen gün popüler bilim sitelerinde çığır açan yeni pil teknolojilerini ve bunların nasıl cihazlarımızın kullanım süresini onlarca kat uzatabileceğine dair iyimser haberleri görsek de bunların ticarileşmesi ve pratik anlamda uygulanabilirliği malesef her zaman olmuyor.

Hal böyle olunca sinir bozucu şekilde akıllı telefonlarımızı her gün şarj etmekten kurtulamıyoruz. Günümüz pil teknolojisinin kapasite eksikliğini bize bir nebze olsun unutturan taşınabilir güç kaynakları, ya da popüler ismiyle power bank’ler akıllı telefonların yayılmasından sonra kendine oldukça geniş pazar bulan bir ürün.

Romoss’un 10.000 miliamper saatlik power bank’i özellikle mobilite ve tasarım göz önünde bulundurularak üretilmiş.

Üzerinde cihazlarınızı şarj etmeniz için 5v üzerinden biri 1 amper, diğeri 2.1 amper akım verebilen iki adet USB portu barındırıyor. 2 portun aynı anda kullanılması durumunda maksimum çekilen akım 2.1 amperi aşamıyor.

Eğer bir cihaz şarj edecekseniz üzerinde 2 adet yıldırım simgesi olan, yani yüksek amperli porta takmanız iyi bir fikir.

Şarj işlemi ise üzerindeki micro USB girişiyle yapılıyor ve Romoss şarj için maksimum 2.1 amperlik bir şarj cihazı öneriyor. Akıllı telefonlarınızla gelen 2 amperlik hızlı şarj cihazları yeterli olacaktır.

Powerbank, tam 600 şarj deşarj güvencesine sahip lityum polimer pil hücrelerinden oluşuyor. BU Powerbank’le telefonunuzdaki pilin kapasitesine de bağlı olarak birden çok defa şarj etmeniz mümkün. Bu rakam 3000’lik pillere sahip büyük telefonlar için 2.5 iken 1500’lük pilli telefonlar için 5’e kadar çıkabiliyor. Malesef powerbank’in enerjisinin tamamını telefonunuza aktarmak mümkün değil çünkü enerjinin bir kısmı şarj işlemi esnasında kayboluyor. Bu tüm power bank’lerde olan negatif bir taraf olsa da minimize etmek için daha kısa şarj kabloları tercih edebilirsiniz. Ürünün kutusundan çıkan kısa, USB’den micro USB’ye kablo da bu amaçla üretilmiş.

Diğer Power Bank’lere oranla ince yapısı sayesinde ceplerinize telefonunuzla birlikte kolaylıkla sığabiliyor ve rahatsız etmiyor.

Tasarımıysa gerçekten çok sade. Ön ve arka kısımların açılı olması ve aluminyum kaplama çok hoş bir etki yaratmış. Ancak her güzelliğin bir de kusuru var: bu powerbank’i anahtarlık ya da bozuk para ile aynı cepte  taşımamanızı öneririz, aksi taktirde dış kaplamasını çok kolay çizebiliyorsunuz.

Yanlarsa sanki kesilmişçesine sert bir çizgiye sahip. Powerbank’in sağ tarafına baktığımızda bir adet aluminyum buton ve 4 adet güç seviyesi ledlerini görüyoruz. Buradaki tek sıkıntı LED’lerin arasına bir engel koyulmadığı için bir ledin ışığı diğerine biraz sızıyor ve kaç tane ledin yandığını anlamak zorlaşabiliyor.

Kullanışlı özelliklerine karşın rakip 10000 mAh ürünlere göre daha yüksek bir fiyatı, ancak çıkış gücü belirtilmeyen ya da doğru olmayan modellere göre daha hızlı bir şarj sunan güçlü şarj çıkışı mevcut. CNC alüminyum kasası ve alternatif olarak Rose Gold rengi ile özellikle iPhone modelleriyle uyumlu olması için tasarlandığını sitesinde kullandıkları görsel ve dilden de anlayabiliyoruz.

romoss-gt-serisi-powerbank