Anasayfa Haber AMD, “Dracarys” İle Yakmaya Hazırlanıyor

AMD, “Dracarys” İle Yakmaya Hazırlanıyor

AMD’nin “Dracarys” kod adıyla tasarladığı ekran kartı özellikleri ve fiyatıyla sıra dışı olacak.

Game of Thrones seyretmiyorsanız, “Dracarys” ne anlama geliyor bilmeniz mümkün değil. Bu kelime, George R. R. Martin tarafından yaratılan bu fantezi evreninde konuşulan lisanlardan biri olan High Valyrian dilinde “Ejderha Ateşi” anlamına geliyor.

AMD bu kelimeyi yeni ekran kartı için kod adı olarak seçmiş. 14 nm mimarisiyle üretilecek olan Vega 10 serisi işlemciyle donatılacak olan Dracarys, tamamen yeni tasarım bir anakart üzerine kurulacak.

AMD’nin yeni nesil Vega 10 grafik işlemcisinin 20 TFLOPS (teraflop/saniye) üzerinde olacağı hesaplanıyor. Dracarys ekran kartında bu işlemciye tam 1 TB hafıza eşlik edecek. Daha önce Radeon Pro SSG ekran kartına SSD entegre eden AMD, bu kez hafızayı çok daha hızlı ve kolay erişilebilir olarak yerleştirecek.

AMD’nin bu yeni ekran kartını 2017 yılının ikinci yarısında piyasaya süreceği belirtiliyor. Şirketin Dracarys için isteyeceği fiyatın ise 10,000 dolar olacağı söyleniyor. Piyasada rakibi olmayacak kadar güçlü, ancak herkesin alamayacağı kadar da pahalı bir kart olacağı kesin.