Anasayfa Haber LG G6 Farklı Bir Göz Tarayıcı Kullanabilir

LG G6 Farklı Bir Göz Tarayıcı Kullanabilir

LG’nin bir sonraki üst seviye telefonu G6, iris tarayıcıyı ön kamera ile birleştirmeyi hedefliyor.

Akıllı telefon pazarında G5 ile beklediği satışı bulamayan LG’nin, modüler tasarım konusunu rafa kaldırdığını daha önce de haber vermiştik. Şirket bu tasarım fikrine kapıyı tamamen kapatmış değil, ancak yakın zamanda tekrar denemeyi düşünmüyor.

Öte yandan seneye çıkması planlanan G6 modelinde daha klasik ve ağırbaşlı bir tasarımın kullanılacağı söyleniyor. Tabii üst seviye telefonlarda artık boy göstermeye başlayan yeni teknolojilere G6 modelinde de yer verilecek.

Bu yeni teknolojilerden biri de iris tarayıcı olacak. Samsung’dan sonra LG’nin de G6 ile iris tarayıcıyı kullanıma sunması bekleniyor. Ne var ki LG bu teknolojiyi rakiplerinden biraz daha farklı kullanmayı planlıyor.

LG G6 modelinde kullanılacak iris tarayıcı, diğer markalardaki gibi ayrı bir sensöre sahip olmayacak. LG telefondaki ön kameraya yeni bir filtre katmanı ekleyerek, ön kamerayı iris tarayıcı olarak kullanmanın yolunu bulmuş.

Bu sayede cihazın genel tasarımını daha derli toplu tutmak mümkün olacak. Bunun da ötesinde, ayrıca bir sensör kullanmak gerekmediğinden, iris tarayıcı teknolojisinin maliyeti düşürülmüş olacak. Bu da ileride daha düşük bütçeli telefonlarda bile bu güvenlik sisteminin kullanılmasını mümkün kılacaktır.