Anasayfa Haber Tekken 7 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Tekken 7 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Hayranları tarafından merakla beklenen oyunun çıkışı tarihi netleşirken, bir de tanıtım videosu yayınlandı.

Bandai Namco’nun geliştirdiği Tekken 7, geçtiğimiz yıldan beri Japonya’da arcade makinelerde oynanabiliyor. PlayStation 4 ve Xbox One konsollarının yanı sıra, PC sürümünün de 2017’nin ilk yarısında çıkması bekleniyor.

Street Fighter serisinden tanıdığımız Akuma, Tekken 7 karakterlerinden biri olarak yeni oyunda karşımıza çıkacak. Ancak, bu karakter transferinin bir istisna olduğu da ifade ediliyor. Tekken 7’nin geliştiricisi Katsuhiro Harada, Akuma’nın oyunun ana hikayesinin önemli bir parçası olduğunu açıkladı.

Serinin ilk defa yayınlanacak olan PC versiyonu, Unreal oyun motoru kullanılarak geliştirilmiş. Harada, daha önce bir PC versiyonu geliştirmeyi düşünmediklerini, ancak Unreal oyun motorunun serinin 7. oyununda işlerini oldukça kolaylaştırdığını ve bu sayede PC versiyonunu yapmaya karar verdiklerini ifade ediyor.

Yeni Xbox Scorpio ve PlayStation 4 Pro konsollarında gelecekte Tekken 7’yi görebiliriz. Bununla birlikte Harada, şu anda Xbox Pro veya PlayStation 4 Pro konsolların nispeten yeni olduğunu söyleyerek, bu konsollarda bir Tekken 7 oyunu görme olasılığı hakkında yorum yapmadı.

Muhtemelen Bandai Namco, yeni konsollar için yeni sürümler üretmeye karar vermeden önce, yeni konsolların yeterli sayıda kullanıcı sayısına ulaşmasını beklemeyi tercih ediyor. Oyunun 2017’nin ilk yarısında PC, PlayStation 4 ve Xbox One  sürümlerinin piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak, Bandai Namco kesin çıkış tarihini henüz resmi olarak duyurmadı.