Anasayfa Haber AMD Radeon RX490 Benchmark Sonuçları Sızdırıldı

AMD Radeon RX490 Benchmark Sonuçları Sızdırıldı

AMD Radeon RX 490’a ait olduğu iddia edilen ilk benchmark sonuçları sızdı.

Yüksek olasılıkla Radeon RX 490’a ait olabilecek, henüz piyasaya sürülmemiş bir AMD grafik yongasının bazı ilginç performans sonuçları sızdı. Performans sonuçları, daha önce RX 480 ve GTX 1080 gibi bazı ekran kartlarının piyasaya sürülmeden önce ilk benchmark sonuçlarının sızdığı Ashes of the Singularity benchmark veri tabanında görüldü.

AMD, Radeon RX 480’i piyasaya çıkardığında resmi olarak yayınladığı ilk performans testleri, Ashes of Singularity (AOTS) benchmark uygulamasına aitti. AMD, Crossfire olarak çalışan iki Radeon RX 480 kartının performansını, tek bir GeForce GTX 1080 ile karşılaştırmıştı.

RX 480 Crossfire çözümü, performans ve fiyat dikkate alındığında, GeForce ekran kartıyla boy ölçüşebiliyordu. Karşılaştırma için AOTS’yi seçmesinin nedeni, oyunun asenkron işlemeyi (asynchronous compute) tamamen desteklemesi.

Bu yeni teknoloji, DirectX 12 modunda yeni teknolojiyi destekleyen kartlar için daha yüksek grafik performansı sağlıyor. 2017 yılının ilk aylarında çıkacak Vega mimarisine dayanan yeni kartlarla, AMD’nin bu tür ürünlerinin ilk dahili benchmark sonuçlarını görme imkanı bulacağız.

Yeni GCN mimarisine dayanan Vega GPU’lar, HBM2 bellek ve gelecek nesil DirectX 12 ve VR oyunlarını desteklemek için çok sayıda özelliğe sahip olacaklar. Birkaç gün önce, bir perakende sitesinde Radeon RX 490 ekran kartının ilk listelemesini gösteren ilginç bir sızıntının haberini yapmıştık.

Listeyle birlikte, 2017’de piyasaya sürülmesi beklenen yeni Mac Pro’larda kullanılması beklenen 490 Pro modelinin sızan ilk benchmark sonuçlarına da yer vermiştik. Radeon RX modelinin performansı, Pro’dan bile daha yüksek olacak.

Öncelikle, yeni ekran kartının çift yongalı bir ürün olabileceğine dair bazı söylentiler var, ancak benchmarklara baktığımızda sadece tek yongalı bir çözüm gördüğümüzü düşünüyoruz. Kartın cihaz kimliği 687F:C1 olarak listelenmiş. AMD GPU veritabanı, böyle bir kartı listelemiyor ve RX 480’in yayınlanmasından önceki durum da benzer şekildeydi. Dolayısıyla, daha önce görmediğimiz veya duymadığımız tamamen yeni bir GPU ile karşı karşıyayız.

Bu, çift yongalı bir kartı olmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak AMD’nin, Polaris 10 tabanlı bir çift yongalı çözüm geliştirmek isteyeceği düşünülmüyor. Çift yongalı ürünler sadece Fiji (Radeon Pro Duo) ve Hawaii (Radeon R9 295X2) gibi üst seviye yongalar üzerine kurulu.

AMD 687F:C1 DirectX 11/DX12 Testleri (1080p/1440p)

DirectX 11 API modunda gerçekleştirilen dört adet benchmark var. Bunlar Crazy, Standard ve Low ayarlarından oluşuyor. Aslında diğer GPU’larla karşılaştırılan tek puan, Standart 1080p DX 12 testi olarak görünüyor.

amd-radeon-rx-490-aots-benchmarkBu benchmarkta kart, GeForce GTX 1080 skorlarının seviyesinde olan 8400 puan almış görünüyor. Puan, silinmeden önce 131. sırada listelenmişti. Silinmesinin nedeni, bunun şimdilik halka açıklanmasının istenmediği anlamına gelebilir.

Testler, kartın üst seviye GTX 1080 ayarında bir performans gösterdiğini açıkça gösteriyor. Şu anda, Polaris Radeon 400 serisinde bu kadar yakın bir performansa ulaşabilen bir AMD GPU’su yok.