Anasayfa Video Motorola Moto Z İlk Bakış

Motorola Moto Z İlk Bakış

Motorola Moto Z akıllı telefon özelliklerini Lenovo Moto lansmanında ilk bakış videomuz ile paylaşıyoruz…

Türkiye’de Motorola olarak bildiğimiz marka artık Lenovo Moto. Moto Z modeli de yeni Moto modelleri içerisinde üst seviyede yer alıyor. Türkiye’de 2500 TL fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan akıllı telefon ince yapısı, Moto Mods adıyla sunulan ek batarya ve kamera gibi aksesuar ekosistemi ile dikkat çekiyor.

Lansman videosunda bahsettiğimiz tanıtımı izleyebilirsiniz…

5.5 inç 1440p çözünürlükte ekran, ince metal bir kasanın içerisinmde yer alıyor. Arka kısımda gördüğümüz sarı noktalar, Moto Mods’un yani arka eklentilerin bağlanmasını sağlıyor.

2600 mAh batarya ve Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ile 5.2 milimetrelik ince kasasına karşın güçlü özellikler. Kasası, tasarımı, genel olarak hissiyatı ilk bakışta beğenimizi kazandı. Eski Motorola’nın ince kasa nostaljisini yaşattı. Elbette performans, batarya ömrü, kamera kalitesi gibi bütün önemli değerlendirmeler için detaylı inceleme gerekiyor.

Baktığımız aksesuar ise Hasselblad kamera modu. Bu, telefonu optik zoom yapabilen bir dijital kameraya dönüştürüyor. 10x Optik Zoom, RAW çekim yapabilme ve Xenon flaş ile telefonun yeteneklerini geliştiren Hasselblad True Zoom 12 megapiksel sensöre ve Full HD 30 kare video çekim yeteneğine sahip.

Burada Hasselblad adını görünce üst seviye 4K çekim beklerdik, ancak 145 gramlık pek de hafif olmayan bu aksesuar çözünürlük arttırmaktan çok optik kaliteyi geliştirmeye odaklanmış duruyor. Bu aksesuar ile ilgili olarak da ancak detaylı bir test ve inceleme sonrasında elbette sizlerle daha fazla detay paylaşabileceğiz.

Hasselblad True Zoom: Moto Z ve diğer yeni Moto telefonlar için kamera aksesuarı
Hasselblad True Zoom: Moto Z ve diğer yeni Moto telefonlar için kamera aksesuarı

Tam Moto Z teknik özelliklerini Technopat Veritabanı üzerinde Moto Z sayfasında görebilirsiniz…