Anasayfa Makale Hayat Uzaya Gidecek İlk Türk: Halil Kayıkçı Röportajı

Uzaya Gidecek İlk Türk: Halil Kayıkçı Röportajı

Uzaya Gidecek İlk Türk: Halil Kayıkçı Röportajı
Uzaya Gidecek İlk Türk: Halil Kayıkçı Röportajı

Uzaya gidecek olan ilk Türk olan Halil Kayıkçı ile yaptığımız röportajda bu yoldaki hazırlıkları ve sonrasında neler olacağını konuştuk…

“Uzaya Giden İlk Türk” muazzam bir tanım. Her şey yolunda giderse 2017 yılında Halil Kayıkçı bu ünvana kavuşacak şanslı kişi. Sadece şanslı demek ona haksızlık etmek olur, cidden muazzam bir emeğin sonucunda hakedilmiş bir başarı bu. Hep “Türk Astronot” nasıl olur derken şimdi karşımızda pırıl pırıl bir genç var ve bu güzel bir manzara.

Zorlu idman, sınav ve seçimlerden geçen Halil Kayıkçı İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uzay Mühendisliği Bölümü’nden. Apollo Uzay Akademisi’ne kabul edilen Halil Kayıkçı, önce farklı ülkelerden 107 kişi arasına girdi. Ardından seçilen ve uzaya gidecek 23 kişiden biri olmayı başardı. Bu fiziksel ve zihinsel olarak zorlu bir süreç, Halil Kayıkçı kamptan, eğitimden geçerek şimdiden düşük yer çekimini deneyimledi.

Kendisine kazasız belasız iyi yolculuklar diliyor, arkasından su döküyoruz. Türkiye adına bu önemli olayın detaylarını sizlerle ilerleyen dönemde paylaşıyor olacağız.