Anasayfa Haber Windows Holographic VR İçin Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Windows Holographic VR İçin Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Microsoft, Windows Holographic için yeni ve ucuz VR gözlük setleri çıkarmak istiyor.

Bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi olan Creators Update ile birlikte, Virtual ve Mixed Reality kullanımı için zemin hazırlayacak Windows Holographic özelliği gelecek. Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo gibi ortaklarla birlikte yeni sisteme uygun sanal gerçeklik gözlükleri geliştiriliyor. Bunların fiyatlarının 299 dolar’dan başlayacağı ve Şubat ayında ilk örneklerin çıkacağı söyleniyor.

Microsoft, şimdi de Windows Holographic için minimum sistem gereksinimlerini açıkladı. Sistem ne kadar güçlüyse, Holographic deneyimi de o kadar iyi oluyor. Açıklanan kriterler çok da yüksek değil ve standart bir oyun sisteminin kolayca üstesinden gelebileceği seviyede.

İşlemci olarak çift çekirdekli ve hyper-threading özelliği olan, Skylake veya Kaby Lake serisi bir Core i5 yeterli olacak. Grafik işlemlerinin üstesinden Intel HD Graphics 620 (GT2) gibi bir grafik yongası bile gelebiliyor, ancak DirectX 12 uyumlu olması gerekiyor.

Çift kanal 8 GB RAM, 2.880 x 1.440 piksel 60 Hz HDMI 1.4, HDMI 2.0 veya 2.880 x 1.440 piksel 90 Hz DisplayPort 1.3 çıkış diğer gerekli sistem özellikleri arasında. Microsoft, sürücü olarak 100 GB kapasiteli bir SSD öneriyor, ancak normal bir sabit disk de kullanılabiliyor.

Ayrıca diğer cihazların bağlantısı için USB 3.0 Type A veya USB 3.1 Type C bağlantısı ile bir de Bluetooth 4.0 desteği gerekiyor. Bu özelliklere Intel ile birlikte karar verilmiş. Microsoft’un asıl amacı, Mixed Reality’yi herkes için kullanılabilir hale getirmek.