Anasayfa Haber Google Otomobil Üretmekten Vazgeçti

Google Otomobil Üretmekten Vazgeçti

Google, kendi otonom otomobillerini üretme planlarını şimdilik rafa kaldırmış gibi görünüyor.

Otomotiv sektörü, dünyada girilmesi en zor sektörlerden biridir. Çok geniş kapsamlı ağır endüstri yatırımları gerektiren bu sektöre girmek, çok büyük para ve zaman harcamakla mümkün olabiliyor. Ancak bazen bu bile yeterli olmayabiliyor.

Apple kısa süre önce bu gerçeğin farkına varmış, kendi otomobilini üretmek planlarını belirsiz bir süre için rafa kaldırmıştı. Şimdi aynı kararı Google almış gibi görünüyor. Tıpkı Apple gibi kendi otonom otomobilini üretme planları yapan Google, bundan vazgeçip dikkatini işin yazılım kısmına yöneltme kararı almış.

Google şirketler grubu Alphabet’in başındaki isim Larry Page, şirketin yıllardır otonom otomobil konusuna yaptığı yatırımın artık meyve vermesi gerektiğini düşünüyor. Ancak şimdilik bunu yapmanın en mümkün yolu, Google tarafından geliştirilen otonom sürüş yazılımlarını otomotiv sektöründeki markaların kullanımına sunmak gibi görünüyor.

Google yıllardır üzerinde çalıştığı ve yumurta şekliyle akıllara kazınan otonom otomobilini üretme fikrini şimdilik rafa kaldırmış. Tamamen sürücüsüz olması planlanan bu mini otomobili üretmeye ve satmaya çalışmak yerine, geliştirdikleri yazılımı otomotiv sektörüne sağlamayı tercih ediyorlar. Bu sayede tıpkı Android ile mobil pazarda yaptıkları gibi, gelecek yıllarda otonom araç sektöründe de önemli bir yere gelmeyi planlıyorlar.