Anasayfa Haber Rusya Yeni Anti-Uydu Füzesini Denedi

Rusya Yeni Anti-Uydu Füzesini Denedi

Rusya’nın yeni anti-uydu füzesinin denemelerini başarıyla gerçekleştirdiği haber veriliyor.

Çeşitli Batılı yayınlarda çıkan ve Pentagon yetkililerince de doğrulanan haberlere göre, Rusya yeni anti-uydu füzesinin testlerini tamamlamış bulunuyor. PL-19 Nudol kod adıyla bilinen füzenin, beşinci ve son testinin de 16 Aralık tarihinde tamamlandığı haber verildi.

PL-19 Nudol hakkında doğal olarak çok fazla teknik bilgi mevcut değil. Ancak bu füzenin özellikle düşük ve orta irtifadaki yörüngelerde dolaşan uyduları vurmak için tasarlandığı biliniyor. Rusya bu füze sayesinde rahatlıkla askeri ve sivil uyduları vurabilecek. Haberleşme, yer belirleme ve keşif uydularının başlıca hedefler olduğu ifade ediliyor.

Bilindiği kadarıyla halen Amerika ya da diğer ülkelerin elinde benzer kapasitede bir anti-uydu silahı bulunmuyor. GPS uydularına çok fazla bel bağlayan ABD ordusunun, bu gelişme karşısında eski stratejilerini gözden geçirmesi gerektiği düşünülüyor. Pentagon’un bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğuna dair söylentilerin varlığı da şaşırtıcı değil.

 

3 Yorumlar

  1. Aklınıza hemen “Gravity” filmini ve oradaki uyduların birbine girip, tüm uyduların parçalanmasına, zarar görmesine sebep olduğunu hatırlayın. Wikipedi den “Kessler Syndrome” diye aratın.

    Pencere kenarına geçip çayınızı yudumlayın ve rahatlayın.

  2. 3 PL-19 füzesi demek, çöpler toplanana kadar, ortalama 100 yıl kadar uzaya hiçbir şeyin gidememesi demek. İletişim-GPS gibi alt ve orta yörünge uydularına bağlı herşeyin bitmesi demek. Sonuçları çok berbat olur. Umarım bu füzeyi ürettiği gibi, japonyanın çöp toplama programına da destek sağlarlar.

    • Bütün haldeki uyduların toplanması veya dahada uzağa itilmesini anlıyorum ve mantıklı buluyorum. Ama daha ufak parçaları, gazoz kapağı kadar ufak parçaların hakkından nasıl gelecekler onu bilmiyorum. Ufak parçalarda serseri mayın gibi sonuçta ve inanılmaz hızlarda dolanıyorlar.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version