Anasayfa Haber İngiliz Ordusu Laser Toplarına Yatırım Yapıyor

İngiliz Ordusu Laser Toplarına Yatırım Yapıyor

Amerikalılardan sonra İngilizlerin de laser silahlarına bütçe ayırdıkları ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri savunma bakanlığının laser silahlarına geçen yüzyılın ortalarından beri büyük yatırım yaptığı biliniyor. Pentagon bu tür silahların gelecekte her türden çatışmada kullanılacağına emin.

Ancak Amerikalılar 2014 yılına kadar laser silahlarının saha uygulamalarında ciddi problemlerle karşılaştılar. 2014 yılında ise USS Ponce savaş gemisine takılan bir laser topuyla, insansız bir hava aracını başarıyla düşürdüler. Bu da Pentagon’un bu konuya bütçe ayırmaya devam etmesine imkan verdi.

Amerikalı kuzenlerinin bu konuda gelişme kaydetmesi, İngiliz savunma bakanlığının da dikkatini çekmiş benziyor. İngiltere yeni laser silahlarının geliştirilmesi için 30 milyon sterling bütçe ayırmaya karar vermiş.

Ayrılan bütçe Dragonfire Savunma Konsorsiyumu’na yeni nesil çok maksatlı laser topları geliştirmeleri için verilmiş. MBDA, QinetiQ, Leonardo-Finmeccanica GKN, Arke, BAE Systems ve Marshall ADG gibi savunma sanayi şirketlerinin kurduğu bu konsorsiyum, 2019 yılına kadar bir prototip geliştirmekle sorumlu olacak.

 

14 Yorumlar

  1. Muhalefett olacaklara soyluyorum. Korkmayin bizde de var bundan ve gelistiriliyor. Yazmadan önce biraz arastirin lutfen.

    • aynen hatta borla çalışıyor ve istenildiğinde düşmanın kafasına bor da atabiliyor, milletimizin içi rahat olsun

      • Mesela sana atmasi lazim degil mi ? Bana laf yapacagina git arastir lan velet. Aselsan yapti hatta. Anca kari kiz pesinde kosun dunyadan haberiniz olmasin sizin .

          • Sen uydurmayi birakta soyledigime cevap ver. Noldu sustun. Konudan konuya atliyorsun amerikan yalakasi seni. Ingiltere amerika yapinca ooo adamlar gelisti yapiyor dersiniz. Biz yapinca kahpelik yapip bunlar yok ne zaman nerede kim gibi sacma sacma sorular yazarsiniz pezolar sizi. Adam sizin 90 senede yapamadaginizi yapiyor gotler sizi. Isinize gelmiyor tabi. Siz anca kafaniz kadar kadehle icip icip gelisemedik yapamadik dersiniz serefsiz vatan hainleri.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version