Anasayfa Video Gigabyte AMD AM4 Anakartlar – CES 2017

Gigabyte AMD AM4 Anakartlar – CES 2017

Gigabyte AMD AM4 Anakartlar - CES 2017
Gigabyte AMD AM4 Anakartlar - CES 2017

AMD Ryzen yani Zen işlemciler için AM4 sokete sahip Gigaybte anakartları CES 2017’de sergilendi…

Gigabyte’ın üst seviye Auros ailesi anakartlarının RYZEN logolu yeni AM4 soketli modelleri fuarda karşımıza çıktı.

Güçlendirilmiş slotlar, yeni renk şemaları ve farklı yonga setleri ile üst seviye, orta seviye çözümlerin yanında özellikle Micro ATX standardında ufak AMD PC’ler için de anakart sunulması dikkatimizi çekti.

GA-AX370 Gaming 5 anakartı en üst seviyedeki modellerden biri. AM4 sokette X370 yonga seti özellikle hız aşırtma ve üst seviye işlemciler için hazırlandı. Aynı anakartta AMD Crossfire X ve Nvidia SLI desteği olması da dikkat çekiyor. Yani AMD işlemciler ile Nvidia ekran kartlarına destek sunmayı sürdürüyorlar; bu özellikle sorulduğu için altınız çizmek istedik.

Videomuzda görülen ikinci ve siyah ağırlıklı anakart GA-AX370-Gaming K5 modeli. M.2 SSD desteği sunan anakart ile Boot edilebilir yani PCI-E arabirimi üzerinden bağlanan NVMe teknolojisinin desteklendiğini belirtelim. Yine burada Gigabyte AMP-UP Audio ayrılmış ses bölümünü de görebiliyoruz.

GA-AB350-Gaming 3 model diğer modellere kıyasla daha hesaplı ve orta segment olacak. Ancak Zen ile birlikte AM4 destekli orta seviye anakartların da özellik açısından Intel muadilleriyle denk olduğunu görüyoruz. B350 yonga seti karşımıza sık sık çıkacak.

Micro ATX çözümü olarak ise GA-A320M-HD2 anakartı görüyoruz. A320 yongalı anakartlar giriş seviyesi, hesaplı segment olacaklar. Hem ufak boyutlar, hem geriye dönük PCI slotu barındırılması dikkat çekerken güçlendirilmiş portlar gibi özellikleri burada göremiyoruz.

Özetle AMD iş ortağı olarak çalıştığı anakart üreticilerinin özellikle 370, 350 ve az miktarda da olsa 320 yongalı AM4 anakartlarını CES 2017’de bizlere bir gösterdi. Elbette ZEN işlemciler, anakartlar ve testler bizi bekliyor olacak. Fiyat ve bulunabilirlik için Technopat.net’i takip edin.